Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Új téma: meglőtt rendőrök

Nemrégiben Téten, kedden Esztergomban lőttek meg illegálisan tartott fegyverrel rendőrjárőrt. Mindkét esetben hívásra érkeztek a helyszínre a rendőrök, hogy igazoltassanak, előállítsanak fenyegetőző, randalírozó férfit. A szomorú aktualitás kapcsán kérdezzük külföldi magyar olvasóinkat külföldi tapasztalataikról.

Emlékszik hasonló esetre, rendőrjárőr meglövésére?
Milyen volt annak az esetnek a közvélemény körében a visszhangja? Lett szakmai következménye? Változtattak valamit a rendőrök bevett gyakorlatukon?

Kötelező golyóálló védőmellényt felvenniük a rendőröknek, ha olyan helyszínre küldik őket, ahol valószínűleg erőszakos támadó ellen kell eljárniuk?

Hogyan vannak felkészítve az ilyen helyzetekre a rendőrök, kell-e fedezékbe húzódniuk, mielőtt bekopogtatnak ahhoz, aki miatt riasztották őket?

Kimennek családi viták helyszíneire a rendőrök?
Összefüggésbe hozzák-e külföldön az illegálisan tartott fegyverek számának növekedését, az illegális lövöldözés jelenségét az emberek általános elkeseredett hangulatával, megélhetésük körülményeinek nehezedésével?

(Írásaikat oly módon írják alá, ahogy az megjelenhet az újságban; jelölje az országot/államot, ahonnan küldi tudósítását.)

Leveleiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új téma: sztrájkok és érzések

Magyarországon jelenleg a vasúti dolgozók egyik szakszervezetének sztrájkja nehezíti a közlekedők… Tovább olvasom