Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Ragyogó lila & káprázatos kék

„Tükröm-tükröm mondd meg szépen, melyik szín lesz befutó nálam ezévben?” – tavaszi színválasztó Óperencián innen és túl.
Abban minden hölgy biztos, hogy jó pár hónapra szívesen a felső polcra rejti sötét, kötött pulóvereit, a norvégmintás darabokat és szeretne üde színt viselni. Na de milyet?

A divat nagyköveteinek állásfoglalása, a rangos divatbemutatók után itt az idő, hogy mi is elhatározzuk magunkat, eldöntsük, melyik irányzatnak adunk nagyobb teret, melyik szín, milyen hangulatú stílus passzol jobban egyéniségünkhöz, megjelenésünkhöz. Ebben segít Kadlicsek Rebeka divattervező, aki Dániában tanult és Amszterdamban dolgozik. Szerinte az a fő kérdés, hogy a ragyogó lila vagy a káprázatos égkék mellett tegyük le voksunkat? Az óceánon innen a divatfővárosok, London, Párizs, Milánó ugyanis középkékben pompázik (dazzling blue), míg a tengerentúl, például New York az orchidea lila árnyalataiban ragyog (radiant orchid). Ez a két szín közel áll egymáshoz a színskálán, mégis más-más hatást érhető el viseletükkel, más hangulatot sugároznak. Először is szimbolikus jelentéstartalmukra érdemes gondolni, amit a tervezők is figyelembe vesznek, amikor üzeneteiket vizuálisan, sziluettekben fogalmazzák meg.


Harmónia, önzetlenség

A kék békét, harmóniát, bölcsességet, őszinteséget fejez ki. A káprázatos égkék igazán nyugodt szín, a ragaszkodást, az önzetlen szeretetet jelképezi. Viselésével a hölgyek idén kinyilváníthatják, hogy egy újabb, kiegyensúlyozottabb életszakaszt akarnak elkezdeni, ennek jegyében új célok megvalósítására törekednek.

Fantázia, fiatalos lendület

A lila a kreativitás, a fantázia és a spiritualitás színe. Ezért van gyakran a tervezők műtermében egy-egy lila fal, vagy az alkotással foglalkozóknál egy-egy lila kávésbögre, virágcsokor a lakásban. Az eredeti, lendületes egyéniséget is szimbolizálja ez a szín, fiatalosan, kellő bájjal. Aki lilát visel, annak könnyebb mindennapjait frissé, üdítő hatásúvá, fantáziadússá tennie, könnyen kellő lendületet kap a napi célok eléréséhez.

Az otthon, a gardrób árulkodó

Hogyan is döntsünk, ha választani kell a két szín között? Nézzünk körül otthonunkban, milyen színek uralkodóak. Lakásunk ízlésvilágunkat tükrözi, kialakításakor kellemes atmoszférára törekszünk, s amivel szeretjük magunkat körülvenni, az sokmindent elárul rólunk. Ugyanez vonatkozik a ruházatra is. Nézzük meg szekrényünkben az örök darabokat, a régi kedvenceket! Ha az univerzális földszínek vannak többségben, akkor a közép égkéket üde frissítő színként használhatjuk a gardrób tavasziasítása érdekében. Ha gazdagabb a színskála otthonunkban és a kedvenc ruhadarabjaink közt, akkor bátran ajánlható a fantáziadús orchidealila.

Kezdje kicsiben!

Aki mégsem tudja elhatározni magát, annak a legjobb taktika „a puding próbája az evés" módszer. Kezdje egy kiegészítővel, például egy tavaszi sállal, egy kisebb válltáskával vagy pénztárcával, persze káprázatos kékkel vagy ragyogó lilával. Aztán kérdezze meg magától, mennyire érzi magát magabiztosan e színek társaságában. „Mindkettő egy visszafogott, kellemes, üde árnyalat, színt visznek a megjelenésbe, javítják a közérzetet. Akár kombinálni is lehet az égkéket az orchidelilával. Óvatosan, jól választva. A megfelelő tónusok párosításával igazán sikkes lehet a nő." – fogalmazott a divattervező.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak lassan, óvatosan sütve

Érdemes megismerni milyen ízt ad a barbecue, ez a sütési mód a húsoknak. Ehhez ad tanácsokat a… Tovább olvasom