Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Mi kerül Németországban a fa alá?

A tévéadók, az újságok Németországban is igyekezték összegyűjteni azokat információkat, melyek arra vonatkoztak, melyek az idei karácsonyi slágerajándékok. Ezekből gyűjtött információi alapján írta meg Hamburgban élő olvasónk, Galgóczi Róbert arra vonatkozó tapasztalatait, hogy milyen ajándéknak örülhet ezúttal a német férfiak, nők és fiatalok többsége.
„Tudakolódzási győztesek a karácsonyfa alá kerülő sokféle ajándék között. Mit hoz majd a Kisjézus? – kérdi az egyik. Mit vegyek szeretteimnek karácsonyra? – kérdi a másik. Az idén ilyen és hasonló kérdésre nem volt szükség! Ismert és népszerű tévécsatorna ügyesen összeállított műsorral a polgárok segítségére sietett. Pontosan időzítve, az ünnepi ajándékok megvétele idejekor műsorra tette a november utolsó és december első hetében az ajándékozók körében gyűjtött értesülését. Utcán, ajándékboltokban és egyéb szaküzletekben véletlenül összefutott embereknél, akik éppen ajándékot vásároltak, tudakolódzott: mit tetszett venni és kinek? Felvevőkészülék megörökítette a jelenetet."

A tévések kellemes meglepetésére a kérdezett emberek legtöbbje hajlandó volt nyilatkozni. Készségesen feleltek és nem ellenkeztek, ha az ajándékot meg kellett mutatni. Egyik-másik mentegetőzött, hogy a jelen gazdasági s pénzügyi válság idejekor, szorosabbra kellett húzni a nadrágszíjat. Más szóval: szűkebb lett a keret. Fontosabb az anyagi biztonság, mint a Kisjézus gazdag ajándéka! Több millió néző látta a sugárzást.

A tévé érdeklődésének meglepő eredménye lett. A kérdezett polgárok feleletéből kiderült, hogy nem a klasszikus, mindenki által ismert, ünnepi ajándékok kerültek az élvonalba. Efféle ajándékok a „továbbá futottak“ helyezést értek el. Élvonalba jutottak idén inkább a gyakorlati használatra alkalmas holmik, elektromos és elektronikus rendszerrel működő készülékek. Növekvő tért hódítanak a kalandos, „all-inclusive" távol-keleti és dél-amerikai körutazások, valamint az utazással összefüggő ajándékok. Könnyű bőröndök, egyszerűen kezelhető digitális fényképezőgépek, valamint tropikus időjárásra alkalmas gúnyák.


Íme a férfiaknak szánt ajándékok győztesei:
tévé-készülékek, digitális fényképezőgépek, kerti gallynyírók, bőröndök.


Íme a hölgyeknek szánt ajándékok győztesei:
Németországban ma nagy divat lett az elemmel működő digitális fényképkeret. Falra lehet akasztani. Íróasztalra lehet állítani. Elsődlegesen hölgyeknek szánt karácsonyi ajándék. Esküvői képpel menyasszonyi ruhában. Tölthető számítógépről, illetve digitális fényképezőgépről.
Továbbá: digitális fényképezőgépek, bőrönd, ami a repülő felső csomagtartójába, nemesfém nyakláncok. Jó helyezést értek el a márkás névvel rendelkező női karórák is, a gőzfőzők és a márkás rúzsok.


Íme az ifjúságnak, pontosabban 18 éves korig, szánt ajándékok győztesei:
modern fülhallgatók (90-25 euró), videojátékok, háborús, kalandos, vagy futurista tartalommal (27-40 euró), építőkockák, alvóbabák, amik sírni és „bepisilni" is tudnak, mackók, bőrlabdák.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasélmények – Svájc 2012

„Fiatalkorom óta mindig figyelemmel kísértem ennek a kicsi, de annál nagyobb érdeklődésre… Tovább olvasom