Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Magyar testvérek sikere Angliában - Képgaléria itt!

Győrújbarát–Coventry - A Hutyán fiúk tengerentúli kalandjairól már olvashattak lapunkban, ugyanis Péter és Gergely is kiemelkedően teljesített külföldön középiskolás cserediákként. Most egy angliai egyetemen tanulnak és máris a fiatal autó- és divattervezők legjobbjai közé kerültek.

Kattintson a képekre a nagyobb méretért!

A külföldön tanulók tapasztalatairól szóló összeállításunkban írtunk tavaly ősszel először a Hutyán testvérekről, akik rotarys cserediákként egy-egy évet töltöttek a tengerentúlon. Péter Kanadában érettségizett, még iskolája évkönyvének szerkesztésében is részt vett, ezért kapott is kitüntetést. Gergely az Egyesült Államokban tanult, de közben egy musicalben szerepelt és több díjat nyert képeivel, iparművészeti alkotásaival. Alig telt el azóta egy év és sikertörténetük folytatódott. Most mindketten az angliai Coventry Egyetem hallgatói: Péter autótervezőnek tanul, Gergely divattervezőnek.

Folytatódik a sikersorozat

Az idősebb fiú, Péter csatlakozott az egyetem Formula Student (http://covuniracing.com/
index.php) csapatához és rögtön az egyik legfontosabb szerkezeti egység, a differenciálmű tervezését bízták rá. A hallgatók maguk terveznek, építenek meg egy versenyautót, majd a gyakorlatban kell annak teljesítményét bizonyítaniuk. A sok-sok szerelőcsarnoki munka eredményéről Forma–1-es versenypályákon tehettek tanúbizonyságot. Silverstone-ban, az angliai Forma–1-es futam után egy héttel, hasonló körülmények közt rendezték meg a versenyt, csak rövidebb távon.Ugyanazok a műszaki-biztonsági ellenőrök vették át az autókat, mint akik egy héttel korábban esetleg Kimi Räikkönen, Fernando Alonso vagy éppen Lewis Hamilton autóját tesztelték. A silverstone-i futamon az eddigi legjobb helyezést érte el a Coventry Egyetem csapata a Formula Student versenyek fennállása óta, nemrég pedig a Ferrari-autógyár maranellói próbapályáján mérte össze tudását a többi versenyző csapattal. Ezek a sikerek is hozzájárultak ahhoz, hogy évfolyamtársai a győrújbaráti fiatalt választották az idei másodéves évfolyam versenyautó-építési projektje csapatfőnökévé.

Megvalósuló álmok

A kisebbik testvér, Gergely angliai pályafutása a divattervező szakon még csak négy hónapja kezdődött, de szintén máris óriási sikert ért el. Pályázott az Egyesült Királyságban meghirdetett „Az év ifjú divattervezője 2007" címre, pedig a legtöbb hallgató úgy vélekedik, azon az elsőéveseknek nincs semmi esélyük.

Viszont szülei meggyőzték arról, igenis próbálja meg, vesse papírra legjobb ötletét, várja meg tanárai döntését. Érdemes volt, mert méltónak tartották a továbbküldésre és Gergelyt, munkáját az országos döntőben a legjobb tíz közé válogatták be.

Az élő divatshow-nak nevezett rendezvény december elején lesz Birminghamben, ahol a döntőbe jutott tíz fiatal megvalósított ruhatervét be is mutatják. Jelenleg pályázati anyagaik az interneten
(www.myspace.com/maybelline?csl_0710) láthatók. Köztük Hutyán Gergely az egyetlen fiú és holtversenyben a legfiatalabb pályázó is.

A weblapon szavazni is lehet a ruhatervekre, a legtöbb szavazatot kapó nyeri el a közönségdíjat. Jelenleg Gergely áll a legjobban. Akik segíteni szeretnék abban, hogy a közönségdíjat el is nyerje, könnyen megtehetik, csak regisztráltatniuk kell magukat a myspace közösségi oldalon.

Olvasóink is kérdezhetnek

Ezúttal Hutyán Róbert jelentkezett szerkesztőségünkben ezekkel a családi hírekkel, de a fiúk is nyilatkozatot ígértek a Kisalföldnek, karácsonyi hazalátogatásukkor lapunkon keresztül másoknak is ötletet, biztatást adnak saját pályájuk építéséhez.


Addig olvasóink a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldetik el kérdéseiket, amelyekre szeretnének választ kapni a sikeres fiataloktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorskezű ázsiai figarók

Már nem csak olcsó cipőkkel, ruhákkal jelentenek konkurenciát Dél-Európában a kínaiak, a… Tovább olvasom