Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Zentai kiadható

Ausztrália - Elutasította ausztrál Legfelsőbb Bíróság a Magyarországon háborús bűnökkel vádolt Zentai Károly kiadatás elleni fellebbezési kérelmét. Zentai az Oscar-díjra jelölt színésznő, Michelle Williams az Egyesült Államokban adócsalással vádolt apjával közösen folyamodott a Legfelsőbb Bírósághoz, amelynek tagjai 6:1 arányban utasították el a kérelmet.

A 84 éves Zentai Károlyt Magyarországon azzal vádolják, hogy a II. világháború idején, 1944-ben Budapesten két katonatársával együtt megölte Balázs Pétert, mert a 18 éves fiatalember nem viselte a zsidók megkülönböztetésére előírt sárga csillagot. A vádak szerint a gyilkosságot Zentai a náci Németországgal szövetséges magyar hadsereg tagjaként követte el. A férfi tagadja a vádat.

Fellebbezési kérelmét az Egyesült Államokban másfél millió dolláros, azaz több mint 235 millió forintos adócsalással vádolt Larry Williamssal, valamint az Írországban gazdasági bűncselekménnyel vádolt Vincent Thomas O' Donoghue-val közösen nyújtotta be. A Zentai és Williams kiadatási ügyeit az ausztrál bíróságok különválasztva tárgyalják majd tovább augusztus 12-től.

A 64 éves Larry Williams egyébként annak a Michelle Williams-nek az apja, akit a 2005-ben készült "Túl Barátságon- Brokeback Mountain" című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. A filmszínésznő egyébként az anyja a januárban New Yorkban gyógyszer-túladagolás következtében elhunyt ausztrál színész, Heath Ledger gyermekének.

Olvasóink írták

  • 2. no 2008. április 24. 19:30
    „Miért kell abajgatni ennyi idősen valakit ha eddíg nemtették meg ?
    Mire hazahozzák és vége lessz a tárgyalásnak addígra matuzsálemi kórt ér meg ha megéri egyáltalán . Akkor minek erőlködni ?”
  • 1. reti 2008. április 24. 09:35
    „Ez már fellháborító hogy szerencsétlen embert nem hagyják nyugodtan élni ennyi idő után. Napjainkban ártatlan, jogos elégedetlenségüket kifejező kődobáló palesztin gyermekek halnak meg a legmodernabb zsidó és amerikai fegyverektől. De ez senkit nem érdekel, vagyon hogyan juthatott idáig a világ. Undorító zsidópolitika.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népírtástól tartanak a vallási vezetők

Zimbabwe - A népírtás elkerülése érdekében nemzetközi akciót sürgetnek Zimbabwéban a vallási… Tovább olvasom