Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Visszatértek az iskolába a kompbaleset túlélői

A fekete-fehér egyenruhát viselő diákok szüleik kíséretében, egymás kezét fogva lépték át az iskola kapuját, többen könnyeikkel küszködtek.
Visszatért szerdán az iskolapadba az a 74 diák, aki számos iskolatársával ellentétben túlélte az áprilisi, több mint 300 halálos áldozatot követelő dél-koreai kompbalesetet.

A 16-17 éves iskolások autóbuszokkal érkeztek a Szöul egyik külvárosában, Anszanban található Danvon középiskolába, amelynek mintegy 250 tanulója és több tanára is életét vesztette a Sewol komphajó tragédiájában. A fekete-fehér egyenruhát viselő diákok szüleik kíséretében, egymás kezét fogva lépték át az iskola kapuját, többen könnyeikkel küszködtek.

"Erősen reméljük, hogy úgy tudjuk majd élni az életünket, ahogy a baleset előtt tettük. Kérem, kezeljenek bennünket normális serdülőkként" - kérte a túlélők egyik képviselője a Yonhap helyi hírügynökség tájékoztatása szerint. Egy másik tanuló azt ígérte, hogy mindig emlékezni fognak odaveszett társaikra, és ezt kérte a többi diáktól is.

A Danvon középiskola 325 tanulója és 14 tanára is rajta volt azon a komphajón, amely április 16-án 476 emberrel a fedélzetén zátonyra futott. Az ország délnyugati partjainál történt szerencsétlenségben 304-en vesztették életüket, csak 172 utast sikerült megmenteni.

Az életben maradt 74 Danvon-diák az utóbbi két hónapban pszichológiai kezelésben részesült. Július végére tanúként idézték be őket abban a perben, amelyet a komphajó kapitánya és legénysége ellen indítottak a balesetben viselt felelősségük miatt.

Az ázsiai ország történetének legnagyobb emberi katasztrófájának számító szerencsétlenség nyomán április végén lemondott hivataláról Csung Hong Von kormányfő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elefántcsont-kereskedelemből finanszírozzák magukat az afrikai terroristák

A zsákmányolt csontokon kívül az illegális faszén-kereskedelemből származik a szélsőségesek… Tovább olvasom