Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Viharok és áldozatok Európában

Két halottja van a Csehországon átvonuló viharnak - jelentette az AFP szombaton. Egy 11 éves kislány akkor vesztette életét, amikor rádőlt egy fa Prága külvárosában, az ország keleti részén pedig egy 80 éves férfit zúzott halálra egy leomló bádogtető.
Két halottja van a Csehországon átvonuló viharnak - jelentette az AFP szombaton. Egy 11 éves kislány akkor vesztette életét, amikor rádőlt egy fa Prága külvárosában, az ország keleti részén pedig egy 80 éves férfit zúzott halálra egy leomló bádogtető. Csehországon szombatra virradó éjszaka és délelőtt vonult át a vihar helyenként 140 kilométer/órás széllökésekkel. A fővárosban egy 40 lakásos társasházat kellett kiüríteni, miután a szél letépte a tetejét. Az ítételidő több helyen megrongálta az elektromos vezetékeket, legalább százezer ember maradt áram nélkül, akadozik a vasúti közlekedés is Csehországban.

Ketten haltak meg Németországban is

Már két halálos áldozata és több sérültje van Németországban a szombati Emma-orkánnak. A helyenként 150 km/órás széllökésekkel, havasesővel járó vihar villanyoszlopokat, épületeket, autókat rongált meg és komoly fennakadás van a vasúti és a légiközlekedésben. Az anyagi kár több millió eurós.Németország nyugati felében szombat délutánig két halálos áldozatot követelt (a meteorológusok által Emmának nevezett) orkán erejű szél.

Egy autóban ülő férfit Westerwaldban csapott agyon egy rádőlő 30 méteres fenyő. Bajorországban egy motoros fiatalembert kapott fel a viharos, helyenként 150 km/órás szél és a szembejövő teherautónak lökte. Hat utas sérült meg abban a müncheni reptérre tartó buszban, melyet felborított az orkán. Bonn közelében az InterCity-Express (ICE) rohant neki a sínre dőlt fáknak: a vonat szerencsére nem siklott ki, de több személy könnyebben megsebesült.

A vasúti közlekedésben további fennakadás volt szombaton Dortmund és Hannover, Lipcse és Drezda, Münster és Osnabrück, valamint Koblenz és Köln között. A bajor főváros, München és az ausztriai Salzburg között szünetel a vonatforgalom. A müncheni reptéren a havas jégesővel járó orkán miatt szombaton megbénult a le- és felszálló pályák forgalma: Frankfurtban szombat délutánig több, mint 80 járatot töröltek.

Berlint röviddel 15 óra előtt érte el az eső és az orkán - jelentette az FH helyszíni tudósítója. A német meteorológusok előrejelzése szerint vasárnap estig újabb erős széllökésekkel járó viharhullám söpör végéig Közép-Európa legnagyobb országán. A tűzoltók és a műszaki kárelhárító egységek megfeszített erővel dolgoznak Németországban. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két halott a csehországi viharban

Két halottja van a Csehországon átvonuló viharnak - jelentette az AFP szombaton. Egy 11 éves kislány… Tovább olvasom