Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Veszített Magyarország a Transgold elleni ciánperben?

A kolozsvári ítélőtábla elutasította Magyarország azon kérését, hogy a magyar állam szerepeljen a nagybányai Transgold Rt. hitelezőinek listáján. Emiatt jelentősen csökkent az esélye, hogy Magyarország kártérítést kapjon a hat évvel ezelőtti ciánszennyezésért.
A Transgold jogi képviselője elmondta: a kolozsvári ítélőtábla tegnapi végleges ítéletében a magyar állam valamennyi fellebbezését elutasította, így véleménye szerint Magyarországnak szinte semmi esélye nem maradt behajtani a vállalattól követelt 120 millió dolláros kártérítést

Májai László, a Transgold jogi képviselője elmondta: a kolozsvári ítélőtábla tegnapi végleges ítéletében a magyar állam valamennyi fellebbezését elutasította, így véleménye szerint Magyarországnak szinte semmi esélye nem maradt behajtani a vállalattól követelt 120 millió dolláros kártérítést.

Az ausztrál-román Transgold társaság azután jelentett csődöt, hogy a (budapesti) Fővárosi Bíróság tavalyi döntése miatt 15 százalékra volt kénytelen csökkenteni termelési kapacitását, és fizetésképtelenné vált. Idén áprilisban indították meg a cég ellen a csődeljárást, a felszámolók összeállították a hitelezők névsorát, ám végleges bírósági ítélet hiányában kihagyták abból a magyar államot.

A ciánperben felperes Magyarország emiatt a romániai bíróságon kérte, hogy vegyék fel a hitelezők közé, sőt megtámadta a korábban Aurul néven működő aranybánya csődeljárásáról valamint eladásáról szóló intézkedéseket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus bárban fotóztak le két szlovákiai magyar poltikust

Erotikus videofelvétel borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Múlt héten megjelent az interneten egy… Tovább olvasom