Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Vatikáni szóvivő: a pápát nem gyengítették meg a legutóbbi támadások

XVI. Benedek pápát nem gyengítették meg a média legutóbbi támadásai azért a módért, ahogyan a katolikus egyházon belül kipattant pedofilbotrányokat kezeli - hangoztatta szombaton Federico Lombardi, az egyházi állam szóvivője.

"Kétségtelen, hogy a médiatámadások okoztak károkat, de a pápa tekintélye és a Hittani Kongregáció eltökéltsége a kiskorúakkal szemben elkövetetett szexuális visszaélésekkel szemben nem gyengült meg, hanem éppenséggel megerősödött" - idézte az ANSA olasz hírügynökség a Vatikáni Rádiónak nyilatkozó szóvivőt.

Elismerte, hogy az a mód, ahogyan az egyház kezeli a kiskorúak elleni szexuális vétségek ügyét, "létfontosságú erkölcsi hitele szempontjából".

Az írországi jelentés óta, amely papok több száz pedofil visszaélését, illetve azt tartalmazza, hogy ezeket hierarchiájuk évtizedeken át fedezte, több tucat ausztriai, hollandiai, olaszországi, svájci, amerikai és a pápa születési helyéről, Németországból való eset került napvilágra.

Az immár kimondottan egyházfőként célba vett pápa közvetlenül érintett, minthogy azzal gyanúsítják: papok által elkövetett szexuális vétségek fölött hunyt szemet.

A The New York Times szerint 1996-ban, a Hittani Kongregációnak a pedofíliaügyek kezelésével is megbízott vezetőjeként nem volt hajlandó megbüntetni egy amerikai papot, akit 200 süketnéma gyerek ellen elkövetett, ismételt erőszaktevéssel vádoltak.

Olvasóink írták

 • 6. Ing.Böck 2010. április 04. 16:11
  „Már csak azért sem rendithette meg, mert nem Benedeknek hivják ezt az ostoba maghyar sajtó a kisalfölddel az élén találta ki. A pápa neve Benedikt .”
 • 5. G.D 2010. április 02. 00:50
  „Hát persze, hogy vannak!!-- De ök nem az Isten nevében ill. Isten szolgálatában állnak!! A katolikus egyház szerint a sexuális élet csak arra szolgál, hogy gyerekek jöjjenek a világra. Ha kisfiúkat erőszakol meg egy pap, abból nem nagyon szokott gyerek születni -- vagy tévedek??
  Igenis meg kellene szüntetni a cölibátust, mivel mint ahogy ez is kiderült, Jézus is élt sexuális életet Mária Magdolnával, sőt gyerekük is született. Az nem az élet rendje, hogy egy férfi ki tudja kapcsolni az ilyen irányú szükségleteit. Hány katolikus papnak van gyereke??? Én tudok néhányról.!!”
 • 4. elihu 2010. március 31. 11:20
  „3. "Amúgy nem katolikusok illetve nem papok közt is vannak ilyenek. Sőt, állítólag nagyobb százalékban."
  Tökéletesen igazad van, csak az nem hír. Erre pedig mindenki idefigyel.... sajnos.”
 • 3. 983 2010. március 30. 18:10
  „A cölibátust nem helyeslem én sem, viszont szerintem ha valaki alapban a nőket szereti, nem fog kisfiúkat molesztálni. Egyébként pedig hidd el, vannak nők akiknek kifejezetten kihívás egy pap elcsábítása, nem lenne hiányuk, ha nem akarnák. Ezek az emberek egyszerűen betegek, nem a felnőtt nőket preferálják, ennyi. Amúgy nem katolikusok illetve nem papok közt is vannak ilyenek. Sőt, állítólag nagyobb százalékban.Sajnos már elég kevés ember jelentkezik papnak, nehéz válogatni. Talán valami pszichológiai vizsgálat segítene nekik. Azt olvastam Németországban fel is ajánlották ezt az egyháznak.”
 • 2. elihu 2010. március 29. 09:09
  „A cölibátus intézmény kb. 2000 éves. Az Katolikus Egyháznak ez az egyik legerősebb dogmája. A mai papok mint Jeshua követőinek utódai. Az akkori apostolok is elhagyták családjukat. Így nem valószínű hogy ezt a dogmát meg lehet dönteni, ez az Egyház gyengüléséhez vezetne.”
 • 1. Álmodozó 2010. március 27. 20:32
  „Már egyszer s mindenkorra meg kellene szüntetni a cölibátust, amit nem tudom én kicsoda talált ki, és majd akkor nem kellene gyermekekre fanyalodni. Mert ugye a felnőtteket nem merik megerőszakolni.Ha lenne családjuk, akkor mindenki láthatná hogyan élnek,és bebizonyíthatnák hogy ők a kiválasztottak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyegető küldemény Berlusconinak

Az olasz kormányfőnek címzett fenyegető küldeményt találtak Milánó közelében, míg egy másik csomag… Tovább olvasom