Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Válna Tőkés felesége

Válókeresetet nyújtott be Tőkés László romániai európai parlamenti képviselő felesége, aki hűtlenséggel vádolja férjét - adta hírül hétfőn a román Mediafax hírügynökség.

Tőkés Edith szerint férje többször is megcsalta, emellett azt állítja a nagyváradi bírósághoz benyújtott keresetben, hogy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) volt püspöke huszonöt éves házasságuk alatt "terrorizálta" őt, és "lelki sérüléseket" okozott neki.

A Tőkés házaspárnak három gyermeke van.

Olvasóink írták

 • 7. nasi12 2010. március 30. 00:40
  „Na végre dolgozik a szekuritate!
  Egyszer már volt egy eset, de akkor még a feleség sem tudott az általa beadott válóperről.
  Őt kellene megkérdezni megint.”
 • 6. matezsu2 2010. március 29. 21:47
  „Na ez már nem csoda magyarországon sem. Főként az Evangélikus egyházban. 100 pap közül 60 elvált, elhagyta családját, gyerekeit, azután az új házastárssal megválasszák egy másik gyülekezetbe, és mintha misem történt volna mondja a szép szívhez szóló szöveget az esküvőkön. Osztja az észt a jegyesoktatáson. Kár hogy meg róluk sem lehet példát venni, a szavaikat elhinni.”
 • 5. antilibsi 2010. március 29. 19:50
  „Tőkés meg a "család szentsége"?! De álszent, hogy erre hivatkozik!”
 • 4. Jandex 2010. március 29. 18:35
  „Hát váljon egészségére!:)))/örüljön,hogy nem "molesztálták"!:)))/”
 • 3. Fürgeszarvas 2010. március 29. 17:41
  „Miért is lógna ki a sorból ez a pap ! Csak az a szerencséje,hogy nem katolikus pap,mert akkor feltehetően még furcsább dolgokat is felszínre hozhatott volna nála is az élet ! ( A cölibátus miatt! ) Lehet kérem az erkölcsről prédikálni - de persze nem ártana a szerint is élni ! Álszent emberek...... és van belőlük bőven,ahogy olvasgatom a híreket !”
 • 2. dr73 2010. március 29. 15:53
  „Na ezt is gondoltam róla mindig.”
 • 1. Orfeusz 2010. március 29. 15:32
  „Házasságtörés miatt válókeresetet nyújtott be Tőkés László felesége

  Válókeresetet nyújtott be a nagyváradi bíróságon Tőkés Edit, Tőkés László korábbi református püspök, jelenlegi EP-képviselő felesége.
  A román hírügynökségek szerint a feleség keresetében azt állítja: a református püspök számtalan esetben megcsalta őt, ugyanakkor arra kéri a bíróságot, hogy a válást kizárólag férje hibájából mondja ki.
  Tőkés Edit keresetében azt állítja: "számtalan kalandjainak némelyikéről kollégái is tudtak, mert nem törekedtek diszkrécióra" Hozzáteszi: amennyiben szükséges tanúkkal, szerelmes levelekkel, telefonos üzenetekkel és egyéb feljegyzésekkel kész bizonyítani állítását - közlik a romániai hírügynökségek. Mint írja: 25 évnyi házasságuk alatt "pszichikailag is terrorizálta" és olyan abszurd szokása is volt, hogy csak írásban kommunikált a családjával.
  A válókereset szerint Tőkés nem volt hajlandó feleségével megjelenni barátai között vagy egyéb nyilvános eseményen.
  Tőkés Edit ugyanakkor leánykori nevének újrafelvételét kéri és azt, hogy a jelenlegi férje jövedelmének egyharmadát a három - tanulmányaikat még be nem fejezett - gyerekeknek továbbítsa.

  Néhány hónapja erdélyi blogokon is feltűnt egy Tőkés Editnek tulajdonított levél, amelyet a Református Nőszövetséghez írt. Ebben férjére panaszkodik és egyebek között azt írja: "maradék családi életünket is felszámolta, magamra hagyott, a magányba taszított, kiköltözött külföldre és saját különutas életét hivatalosan megalapozta." Továbbá: "Tőkés László 1989-ben lebontotta a hallgatás falát, de az is igaz, hogy felszabadulásunk után a házasság falát bontotta le, mert minden társi kötelezettséget korlátozásként, falként élt meg, engem hitvesként folyamatosan mellőzött és megalázott. Tette ezt publikusan is, gátlások nélkül."

  Tőkés László a "család szentségére" hivatkozva nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyről.

  - Független Hírügynökség -

  Bizony, ettők kezdve másként kell T. L-ra nézni, kettős életet élt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy percig tartott egy bolgár bajnoki

Egy perc elteltével félbeszakadt vasárnap egy harmadik ligás labdarúgó-mérkőzés Bulgáriában. Tovább olvasom