Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Uniós szinten korlátozná az orvosok elvándorlását a német egészségügyi miniszter

Fontolóra kellene venni, hogy az Európai Unió új szabályokat alkosson az orvosok elvándorlásának korlátozása érdekében - vetette fel egy svájci lapban vasárnap megjelent interjúban német egészségügyi miniszter.
 Spahn a Sonntags Blick című lapnak úgy nyilatkozott, hogy világos, hogy a Svájcba vándorló német orvosok hiányoznak Németországban. "Nálunk pedig olyan lengyel orvosok dolgoznak, akik aztán Lengyelországban hiányoznak" - érvelt a konzervatív politikus. "Ez így nincs rendjén. Ezért meg kell fontolni, hogy nem kell-e újraszabályozni bizonyos szakmákat űző emberek elcsábítását az unióban, anélkül, hogy a mozgás szabadsága megkérdőjeleződne" - hangoztatta Jens Spahn.

A lap felvetette, hogy Németország tervezi-e, hogy a Németországban képzett, de aztán Svájcban dolgozó orvosok miatt valamilyen kompenzációt követel Svájctól, de Spahn szerint ez nincs tervben.

A kivándorló német orvosok közül a legtöbben Svájcban telepednek le. 2017-ben a német orvosi kamara adatai szerint 1965 orvos hagyta el az országot, közülük 641 doktor Svájcba költözött. A svájci orvosszövetság adatai szerint a Svájcban dolgozó orvosok 17,7 százaléka, több mint 6000 orvos rendelkezik német útlevéllel.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hamburgi repülőtéren is sztrájk lesz kedden

A hamburgi repülőtéren is sztrájk lesz kedden
A frankfurti nemzetközi repülőtér mellett a hamburgi repülőtérre is sztrájkot szervez keddre a… Tovább olvasom