Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Új személyazonosságot kapnak az áldozatok

Új személyazonosságot kap az a 42 éves asszony és hat gyermeke, akit 24 éven át tartott fogva saját apja a család pincéjében. Az alsó-ausztriai hatóság azért döntött így, hogy segítse a sokat próbált emberek életének újrakezdését. A pszichológusok szerint évekig is eltarthat mire, a fogva tartottaknak sikerül földolgozniuk a történteket.
Max Friedrich terapeuta, aki a nyolc évig fogva tartott Natascha Kampusht is kezelte azt mondta, hogy "öt-nyolc év kell a fölépüléshez." A rendőrség egyébként az egész Fritzl családnak fölajánlotta a névváltoztatás lehetőségét.

Időközben kiderült, hogy Josef Fritzlt, aki fogva tartotta és molesztálta lányát, a '60-as években erőszakos közösülési kísérletért és gyújtogatásért elítélték. Ám a büntetés letöltése után, az elévülést követően törölték ezeket az adatokat aktájából. Így amikor a férfi adoptálta három gyermekét, akiket a lánya szült neki, a hatóságoknak nem volt tudomásuk a férfi viselt dolgairól. Josef Fritzlnek és feleségének, Rosemarie-nak hét gyermeke született. Egyiküket zárta a pincébe az apa, és nemzett neki újabb hét gyereket. Az egyik azonban csecsemőkorában elhunyt. A gyanú szerint a tetemet Josef Fritzl elégette a ház kazánjában. A gyerekek közül végül hármat adoptált, hármat pedig a pincében tartott fogva egy 60 négyzetméteres, ablaktalan helységben. A gyerekekkel jelenleg pszichológusok foglalkoznak. A fogvatartottakról azt mondták, hogy teljesen abnormális, ahogy egymással kommunikálnak.

A legkevésbé az ötéves gyereket viselték meg a történtek. A szakemberek szerint ő fog a leghamarabb fölépülni. A kisfiú -elmondásuk szerint - nagyon élvezte, amikor autózhatott a rendőrökkel. A rendőrség szerint szinte biztos, hogy a férfinak nem volt segítsége. Franz Polzer nyomozó azt mondta: " a nyomozás jelenlegi állása szerint nem volt segítője. De sosem lehetünk ebben biztosak teljesen"- tette hozzá. A rendőr szerint legalább fél év is kell ahhoz, hogy az ügyet teljesen fölgöngyölítsék.

Az ügy vasárnap pattant ki Ausztriában. Az ügyre akkor derült fény, amikor az egyik pincében élő, 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák a kórképet. A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával. Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát. A 24 évig fogva tartott nőt és gyermekeit pszichológusok vizsgálják

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkhullám Berlinben

Szerdán meghatározatlan idejű munkabeszüntetést hirdetett a Berlini Közlekedési Vállalat (BVG)… Tovább olvasom