Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Új miniszterelnök Egyiptomban, 80 halott - Összefoglaló

80-ra emelkedett a Hoszni Mubarak elnök elleni tüntetések áldozatainak száma.

20.40 - Legalább 73 ember meghalt és több ezren megsebesültek az egyiptomi tüntetők és rendőrök pénteki, illetve szombati összecsapásai során, amivel 80-ra emelkedett a Hoszni Mubarak elnök elleni öt napja tartó tüntetések áldozatainak száma - közölték kórházi forrásokból.

Pénteken 62 ember vesztette életét, közülük 35-en a fővárosban, Kairóban; szombaton 11-en haltak meg - 3 Kairóban, 3 Rafahban és 5 Iszmaílíjában.

A tiltakozó mozgalom első három napján 7-en vesztették az életüket.
Biztonsági illetékesek előzőleg legalább 62-re tették a pénteki-szombati összecsapások áldozatainak számát, és 2000-re a sebesültekét. Az adatok - mondták a névtelenül nyilatkozó illetékesek - egyaránt tartalmazzák a tiltakozók és a rendőrök soraiban esett áldozatokat.

19.45 - Legalább 62 ember meghalt országszerte a tömeges kormányellenes tüntetések legutóbbi két napján Egyiptomban - közölték biztonsági illetékesek.

Mint hozzátették, további mintegy kétezer ember szenvedett sérüléseket a megmozdulások során.

Az adatok - mondták a névtelenül nyilatkozó illetékesek - egyaránt tartalmazzák a tiltakozók és a rendőrök soraiban esett áldozatokat.

17.05
- Ahmed Safík kapott megbízatást, hogy alakítsa meg az új egyiptomi kormányt - jelentette szombaton késő délután az állami televízió.

Személyében a légierő volt parancsnoka, a leköszönő kormányban a polgári repülés minisztere vette át Hoszni Mubaraktól a miniszterelnöki mandátumot. Mubarak maga is a légierő parancsnoka volt korábban.
Safík kinevezése előtt nem sokkal hangzott el egy másik volt katonai vezető, Omar Szulejmán hírszerzési főnök alelnöki megbízatása és hivatali esküje.

16.50 - Összefoglaló


Az öt napja tartó tüntetések hatására lemondott szombaton az egyiptomi kormány, de az utódját a délután közepéig nem jelölték ki; a tiltakozások folytatódtak, mert Hoszni Mubarak elnök nem jelentett be konkrét reformokat, és nem ígérte meg, hogy belátható időn belül maga is távozik a hatalomból.

Alelnök lett a hírszerzőből

Alelnök lett Egyiptomban Omar Szulejmán, a hírszerzés főnöke, és ebben a minőségében letette szombaton a hivatali esküt - jelentette a kairói média.

Azóta, hogy 1981-ben Hoszni Mubarak elnök lett, most első alkalommal létesítettek ilyen posztot az országban.
A kormány lemondását az elnök már a hajnali televíziós beszédében kilátásba helyezte, de ez, és az általánosságban több demokráciára és nagyobb szabadságra, politikai, gazdasági és szociális reformokra vonatkozó ígéretei kevésnek bizonyultak a mindeddig példátlan tiltakozó megmozdulások leszerelésére.

Kairóban délelőtt és délután is több tízezren tüntettek Mubarak ellen, és több esetben sor került összecsapásokra a rendőrséggel. A hadsereg a jelentések szerint még nem lépett fel nagy erővel a tömeg ellen. Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió így is 95-re teszi a halálos áldozatok összesített számát. A tüntetők szombaton kísérletet tettek a belügyminisztérium elfoglalására, de a lőfegyverüket használó rendőrök visszaverték őket. Tüntetések és halálos áldozatokat követelő összecsapások voltak Alexandriában és Rafahban is.

A hatóságok szombaton három nagyvárosban - Kairóban, Alexandriában és Szuezben - meghosszabbították a kijárási tilalmat, amely így két órával korábban, délután négykor kezdődött, de a kairói tüntetők nem vettek róla tudomást.

Mubarak elnöknek "távoznia kell" - jelentette ki Mohammed el-Baradei ellenzéki vezető, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség volt főigazgatója a France 24 műholdas televíziónak nyilatkozva. "Az elnök nem értette meg az egyiptomi nép üzenetét. Beszéde teljes mértékben kiábrándító volt. A tiltakozások teljes intenzitással folytatódni fognak a rezsim bukásáig" - jósolta.

Egy vezető muzulmán pap nyugalomra intett a kairói állami tv adásában, mondván, hogy az iszlám tiltja a vérontást. Felszólítása hatástalannak bizonyult. Nyíltan színre lépett a legnagyobb ellenzéki erő, a betiltott iszlamista Muzulmán Testvériség is, amely békés hatalomátadásra szólított fel.

A CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozó elemzők szerint a hadseregnek döntő szerepe lehet. A hadsereg eddig lojális volt Mubarakhoz, de egyáltalán nem biztos, hogy a tüntetések folytatódása esetén is az államfő mellett és a nép ellen lép fel. Mindennek kapcsán az elemzők utaltak azokra az értesülésekre is, hogy a hadsereg egyáltalán nem egységes, több frakcióra bomlik, és ezek közül néhány kritikus az elnökkel szemben.

A politikai feszültséget és a zűrzavaros helyzetet bűnözők a saját céljaikra igyekeznek kihasználni. Egy szemtanú elbeszélése szerint a hadsereg harckocsizói a levegőbe leadott lövésekkel akadályozták meg, hogy egy kairói külvárosban a tömegből több százan berontsanak egy, a központi bankhoz tartozó épületbe, ahol pénzt nyomtatnak.

Egyiptom vezető muzeológusa szerint fosztogatók törtek be az óegyiptomi kincsek nagyszabású gyűjteményét őrző Egyiptomi Múzeumba péntek éjszaka, és megsemmisítettek két fáraókori múmiát, és a jegypénztárat sikerült kifosztaniuk, a több tízezres műkincsgyűjteményben nem esett kár. A gízai piramisokhoz vezető utat az egyiptomi katonaság tankokkal és páncélozott személyszállító harcjárművekkel lezárta.

A kairói repülőtéren szombat dél körül mintegy másfél-két ezren próbáltak meg helyet találni bármely távozó járatra előzetes helyfoglalás nélkül, de a helyzetüket jócskán megnehezíti, hogy több európai és amerikai légitársaság is elkezdte felfüggeszteni vagy törölni kairói járatait, az egyiptomi légitársaság gépei pedig nagyon sokat késnek.
A külföld elsősorban az erőszak megfékezését és a párbeszéd eredményeként elindított reformokat szeretné látni Egyiptomban.

Az Egyesült Államok kiáll az egyiptomiak jogai mellett és felszólítja a kairói kormányt, hogy tartózkodjon az erő alkalmazásától - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök. "Az új arab nemzedéknek joga van ahhoz, hogy hallathassa hangját" - mondta.

Sürgette az egyiptomi vezetőt, hogy "tegyen konkrét lépéseket az emberi jogoknak az arab országon belüli kiterjesztése érdekében, s hogy tartózkodjon a tüntetők elleni erőszaktól, egyúttal felszólította a demonstrálókat, hogy békés formában fejezzék ki elégedetlenségüket.
Önmérsékletre intette az amerikai védelmi minisztérium az egyiptomi hadsereg Washingtonban tárgyaló vezérkari főnökét, mielőtt Szami Anan tábornok az egyiptomi kormányellenes lázadás miatt kénytelen volt látogatását megszakítva hazautazni.

Az erőszak és a vérontás beszüntetésére szólított fel Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke. "Mélyen aggódom az erőszak spirálja miatt, amely a párbeszédet még nehezebbé tevő helyzethez vezethet"... "Az alapvető emberi jogok, köztük a szólásszabadság, a tájékoztatás és a gyülekezés szabadsága, valamint a társadalmat megillető jogok lényeges alkotóelemei annak a demokráciának, amelyért az egyiptomi nép, főként a fiatalok küzdenek" - írta nyilatkozatában.

Irán szombaton "az iszlám ébredés hullámának" nevezte a kormányellenes tüntetéseket. Az ultrakonzervatív Ahmad Hatami ajatolláh még a pénteki ima alkalmával kijelentette, hogy "az új Közel-Kelet tengelye hamarosan az iszlám vezetés és egy, a valláson alapuló demokrácia lesz".

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szigorú útmutatást adott a kormányzat tagjainak, hogy tartózkodjanak a jelenlegi egyiptomi helyzet kommentálásától, mert Izraelnek semmiféle érdeke nem fűződik ahhoz, hogy beleavatkozzon Egyiptom ügyeibe. Izraeli illetékesek az AP hírügynökség szerint arra számítanak, hogy Hoszni Mubarak egyiptomi elnök túléli a zavargásokat, de az árthat az arab ország és Izrael kapcsolatainak, ha a népszerű ellenzéki csoport, a Muzulmán Testvériség teret nyer.

14.40 - Tízezrek Kairó utcáin követelik Mubarak távozását

Több tízezres tömeg vonult szombat délután Kairó belvárosában Hoszni Mubarak elnök távozását követelve. A tüntetés néhány órával azután indult el, hogy bejelentették az egyiptomi kormány lemondását. A tudósítók csak csekély katonai jelenlétről számoltak be és arról, hogy a katonák nem avatkoznak bele a tüntetésbe

Rendőrök nincsenek az utcákon. A tüntetők fogadkoznak, hogy nem fogják betartani a meghosszabbított kijárási tilalmat.

14.26 - Egyiptomban vasárnap zárva lesznek a bankok és a tőzsde

Egyiptomban vasárnap nem nyit ki az értéktőzsde, és zárva lesznek a bankok is - szombati hivatalos bejelentés szerint. Az egyiptomi központi bank "elővigyázatossági" okokra hivatkozva szombaton úgy döntött, hogy vasárnap zárva lesznek a bankok. Hisám Ramez, az ország központi bankjának helyettes vezetője hangsúlyozta, hogy biztonságban vannak a lakossági betétek. Hozzátette, a központi bank devizatartaléka jelentős, 36 milliárd dollár volt december végén, és az elmúlt két hét folyamán a bank nem hajtott végre intervenciót, amivel csökkent volna ez a szint.

Az illetékes rámutatott továbbá arra is, hogy a bankok likviditásával nincs gond, csak rövid ideig tarthat a külföldi befektetők "forró pénzeinek" esetleges kivonása. Ugyancsak szombaton jelentette be az egyiptomi tőzsdefelügyelet, hogy vasárnap nem nyit ki a kairói értéktőzsde. Eközben a napok óta tartó egyiptomi tiltakozó megmozdulások miatt szombaton 6,4 százalékkal 6267,22 pontra esett a térség legjelentősebb értéktőzsdéjének, a szaúdinak az irányadó mutatója.

12.55 - Kairóban, Szuezben és Alexandriában kiterjesztették az éjszakai kijárási tilalmat

Az egyiptomi hatóságok szombaton kiterjesztették az éjszakai kijárási tilalom hatályát három nagyvárosban, Kairóban, Alexandriában és Szuezben, így az már helyi idő szerint 16 órától másnap reggel 8 óráig van érvényben - közölte az állami televízió.

A hadsereg védelme alá vonta az ókori civilizáció felbecsülhetetlen kincseit őrző kairói Egyiptomi Múzeumot, hogy megóvja a fosztogatóktól. A brit tömegtájékoztatás szerint a múzeum körül négy páncélos foglalt állást katonákkal, és az épületen belül is katonák védik a műkincseket.

12.40 - Rafahban három rendőr meghalt

Tüntetők megostromolták az állambiztonság székházát a Gázai övezet határán fekvő egyiptomi Rafahban, az összecsapásban három rendőr életét vesztette.

12.35 - Legalább 74-en haltak meg a tüntetéseken

Legalább 74 ember veszítette életét Egyiptomban a Hoszni Mubarak elnök lemondását követelő, napok óta tartó tüntetések során - jelentette a Reuters szombaton egészségügyi, kórházi forrásokra és szemtanúk adataira hivatkozva.

12.00 - Lemondott a kormány

Lemondott az egyiptomi kormány - jelentette szombaton a kairói állami tv. Ahmed Nazíf kabinetje többnapos kormányellenes tüntetés után távozott, illetve azután, hogy Hoszni Mubarak elnök televízió által sugárzott beszédében jelezte, hogy elhatározta: meneszti a kormányt.

11.35 - A fegyveres erők a kijárási tilalom betartására szólítottak fel

Az egyiptomi fegyveres erők szombaton felszólították az ország lakóit, hogy ne csoportosuljanak, és tartsák be a kijárási tilalmat - jelentette az állami televízió. A közlemény szerint a kijárási tilalom megszegőit törvényes eljárás alá fogják vonni. A korlátozó intézkedést a hatóságok azért vezették be, hogy véget vessenek a Hoszni Mubarak elnök távozását követelő, napok óta tartó utcai tüntetéseknek.

11.25 - El-Baradei: Mubaraknak távoznia kell

Hoszni Mubarak egyiptomi elnöknek "távoznia kell" - jelentette ki Mohammed el-Baradei ellenzéki vezető, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség volt főigazgatója szombaton a France 24 műholdas televíziónak nyilatkozva. "Ki fogok menni az utcára ma kollégáimmal, hogy hozzájáruljak a változáshoz (...), és Mubarak elnök tudomására hozzam, hogy távoznia kell" - jelentette ki a 2005-ben Nobel-békedíjjal kitüntetett politikus. "Mubarak elnök nem értette meg az egyiptomi nép üzenetét. Beszéde teljes mértékben kiábrándító volt.

A tiltakozások teljes intenzitással folytatódni fognak a rezsim bukásáig" - tette hozzá. Az egyiptomi hatóságok pénteken házi őrizetbe helyezték el-Baradeit, aki aznap csatlakozott egy békés tüntetéshez Kairóban. Ezt megelőzően rendőrök nem engedték, hogy a politikus a péntek déli ima után kilépjen egy mecsetből Kairó Gíza nevű kerületében. "Ha egy rezsim ilyen alantas módon viselkedik, és vízágyúval lövet egy Nobel-békedíjas személyiségre, ez a rezsim végének kezdetét jelenti, azt, hogy a napjai meg vannak számlálva" - szögezte le.

El-Baradei csütörtökön tért vissza Bécsből Egyiptomba. Kijelentette, hogy kész a rendszer megváltoztatását követelők élére állni. "Ha a nép azt akarja, hogy én irányítsam a változást, nem okozhatok csalódást" - nyilatkozott újságíróknak indulása előtt a bécsi repülőtéren. Hangsúlyozta, hogy reményei szerint folytathatja a munkálkodást a rendezett és békés változás érdekében. Reményét fejezte ki egyúttal, hogy a jelenlegi rezsim felhagy az erőszakkal, a letartóztatásokkal és a kínzással.

10.20- Visszatértek a tüntetők a kairói belvárosba

Több ezer kormányellenes tüntető tért vissza szombat reggel Kairó központjába, a Tahrír térre Hoszni Mubarak távozását követelve, néhány órával azután, hogy az egyiptomi elnök elrendelte a kormány lemondását, és demokratikus reformokat ígért, de elutasította saját lemondását. Tüntetők gyülekeztek Egyiptom más városaiban is. Az éjszaka folyamán a hadsereg egységei vették át a kormányépületek és más kulcsfontosságú létesítmények őrzését a rendőrségtől, és a Tahrír téren több páncélos is megjelent.

A katonák egyelőre nem avatkoztak be az eseményekbe. A Tahrír tértől nem messze a hadsereg lezárta a parlamenthez és a kormányépületekhez vezető utat.

A Nílus partján még mindig füst gomolyog a kormányzó párt székházának épületéből, amelyet a tüntetők a pénteki zavargások során felgyújtottak. A rendőrség lőfegyverből sorozatokat adott le a Tahrírra vezető mellékutcákban gyülekező tüntetők szomszédságában. Nem tudni, hogy éles lőszerrel lőttek-e. Az emberek a lövések hallatán menekülni kezdtek. Az elmúlt napokban a rendőrség többször is használt gumilövedéket a tüntetők ellen.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió azt jelentette, hogy tudósítója több mint 20 holttestet látott Alexandria kikötővárosban, ahol pénteken ugyancsak tömegtüntetések voltak, és a demonstrálók összecsaptak a biztonsági erőkkel. További részletekre a televízió nem tért ki. Kairóban szombat reggelre részlegesen helyreállt a mobiltelefon-szolgáltatás, amelyet a hatóságok a példátlan méretű pénteki tüntetések nyomán függesztettek fel. Szöveges üzeneteket (SMS) azonban továbbra se lehet küldeni, mint ahogy az internetszolgáltatás sem állt helyre.

Szombaton is folytatódtak a tüntetések Egyiptomban

7.00
- A kijárási tilalom ellenére Kairóban és Egyiptom több más városában szombat kora reggel is több ezren tüntettek a Mubarak-rendszer ellen.

Az elnöknek kora hajnalban elhangzott, a kormányellenes megmozdulások hét eleji kirobbanása óta első televíziós beszédével a jelek szerint nem sikerült lecsillapítani a kedélyeket. A 82 éves Hoszni Mubarak - aki három évtizede áll az ország élén - beszédében óvatos reformokat ígért, és bejelentette a kormány menesztését. Az államfő azt ígérte, hogy várhatóan még a nap folyamán új kabinetet nevez ki. Az elnök tudomást sem vett a lemondását sürgető követelésekről, ugyanakkor védelmébe vette a biztonsági erőket, azt hangoztatva, hogy azok a tüntetők ellen fellépve a káosz megakadályozása érdekében cselekedtek. Az elmúlt napok összecsapásaiban szombat reggeli adatok szerint mintegy 25 személy vesztette életét, és jóval meghaladta az 1000-et a sebesültek száma.

Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió azt jelentette, hogy a kora reggeli órákban nem került sor újabb összetűzésekre, és különösen nem a rendőrökkel, ők ugyanis elhagyták az utcákat. A televízió riportere szerint a rendőröket mindenütt katonák váltották fel, őket viszont a tüntetők részben viharosan üdvözölték. A többi között a párbeszéd fontosságát hangoztató elnöki beszéd ellenére a tüntetők továbbra is követelték Hoszni Mubarak lemondását. "Mubaraknak el kell hagynia az országot" - skandálták a tiltakozók Kairó központi terén, a Tahrír téren.

Egyiptom - Tüntetések, harcok - Fotó: MTI


Ugyancsak az al- Dzsazíra jelentette, hogy a tüntetők mellett az ellenzéki iszlamista Muzulmán Testvériség elnevezésű párt is követelte Mubarak lemondását. A szervezet egyik vezetője a hadsereg beavatkozását sürgette arra az esetre, ha Mubarak nem távozik a hatalomból. Közben az éjszakai események fényében tovább folytatódtak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy miként alakul az ország jövője. Egybehangzó értékelések szerint ebben kulcsszerepe lehet a hadseregnek, és sok függ attól, hogy Mubarak számíthat-e a hadsereg lojalitására. Tunéziában ennek elmaradása a korábbi elnök bukását eredményezte, Egyiptomban egyelőre még nem tudni, hogy a katonaság kinek a pártján áll.

2.00 - Folytatódtak a tüntetések Kairóban

A kormány leváltását és az óvatos reformokat ígérő elnöki beszéd után is folytatódtak a tüntetések szombat hajnalban Kairóban - jelentette szemtanúkra hivatkozva a Reuters hírügynökség. A kijárási tilalom ellenére tüntetők százai valósággal megszállták a főváros központi terét, a Tahrir teret, és változatlanul Hoszni Mubarak államfő lemondását követelték. "Meg akarjuk változtatni a rendszert" - skandálták a tiltakozók a szemtanúk szerint. A hadsereg - amely korábban többször is kiszorította a tüntetőket a térről - ezúttal nem avatkozott be az eseményekbe. Korábban arról érkezett hír, hogy katonákat vezényeltek a külföldi nagykövetségek biztonságának védelmére, így katonai egységek vették körül az amerikai és a brit nagykövetséget is.

1.00 - Mubarak elrendelte a kormány lemondását

Az elmúlt napok tüntetései nyomán elrendelte a kormány lemondását és a hét végén új kormányt nevez ki az egyiptomi államfő. Mindezt maga Hoszni Mubarak jelentette be helyi idő szerint szombat kora hajnalban az állami televízióban elhangzott, az ország lakosságához intézett beszédében. A tüntetők követelései kapcsán az elnök több demokráciát és nagyobb szabadságot, általánosságban politikai, gazdasági és szociális reformokat ígért. Ígéretet tett arra, hogy az új kormány nagyobb erőfeszítéseket tesz majd a munkanélküliség, az árak és általánosságban a szegénység csökkentésére. Az elnök egyetlen szót sem szólt a lemondását célzó követelésekről, és hangoztatta, hogy a káoszt mindenképp el kell kerülni. "A káosz nem jelent demokráciát, Egyiptomnak stabilnak és biztonságosnak kell maradnia" - fogalmazott Mubarak, aki első alkalommal nyilatkozott a televízióban a több napja tartó tüntetések kezdete óta.

A rendet fenn kell tartani - hangoztatta az államfő, és védelmébe vette a tüntetőkkel szemben erőszakot alkalmazó biztonsági erőket. Úgy értékelte, hogy a kormányellenes megmozdulások részét jelentették az Egyiptom destabilizálását célzó összeesküvésnek és arra irányultak, hogy aláássák rendszerének törvényességét. A tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban Kairóban és az ország más városaiban az elmúlt napokban mintegy 20 személy vesztette életét, és több mint ezren sebesültek meg. Mindezzel összefüggésben az elnök sajnálkozását fejezte ki az "ártatlan áldozatok" miatt. Az elnök három évtizedes uralma óta még soha nem voltak olyan méretű tiltakozó megmozdulások Egyiptomban, mint most. Mubarak beszéde idején Kairóban az éjszakai kijárási tilalom ellenére folytatódtak a tüntetések, és a tömeg továbbra is lemondását követelte.

Olvasóink írták

 • 14. bonitatwo 2011. január 30. 20:25
  „USA elnevezese hamarosan valtozni fog az izraeli exodus utan. UISRA neven kerul fel a terkepre:)”
 • 13. RickCartman 2011. január 30. 00:06
  „már várom a Nagy Áprilisi Négyharmados Fülkeforradalom Pártja közleményét:
  ""A magyar kormány megrendülve szerzett tudomást a baráti Egyiptom legitim kormánya ellen külföldről szított, kommunista színezetű zavargásokról és követeli az ügy kivizsgálását. Ugyanakkor felhívja Gyurcsány Ferencet, hogy hagyjon fel az egyiptomi felforgató tevékenységével."”
 • 12. arrabonem 2011. január 29. 16:59
  „11. sx486
  30 év hatalom hozzánő az emberhez. Jellemzően csak gépkarabéllyal, lángszóróval lehet eltávolítani. A lapát is hatékony eszköz lehet...”
 • 11. sx486 2011. január 29. 16:44
  „Ha valaki 30 év után sem tud lemondani a hatalomról az megérdemli hogy lapáttal agyoncsapják.”
 • 10. oaxacaca 2011. január 29. 16:41
  „Vanderer! Érdekes, nekem is ez volt az első gondolatom...”
 • 9. meir 2011. január 29. 16:30
  „"HA" netan Mohammad El-Baradei kerulne hatalomra,az jo lenne mindenkinek!!
  ugy a nepnek mint az Egesz vilagnak,hiszen El-Baradei nem vallasi alapon kormanyozna,hanem Laikus modon!!”
 • 8. meir 2011. január 29. 13:34
  „a kormany NEM lemondott,hanem Hosni Mubarak elnok oszlatta fel!!
  nuansz!!”
 • 7. nüs 2011. január 29. 13:02
  „Hát ezt megtehették volna már a tegnap is, barom arcú politikusok, na meg a sünök akik védik őket”
 • 6. imre1964 2011. január 29. 12:32
  „Nekünk teljesen mindegy hogy Gyurcsány vagy Orbán egyik sem mondana le inkáb lecsukat mindenkit.
  Hatalom megtartása minden áron nálunk ez a jelszó.”
 • 5. Vanderer 2011. január 29. 12:07
  „Csak pár napot volt Egyiptomban a királyunk és már megzakkantak?”
 • 4. Skip 2011. január 29. 11:47
  „Bocs Pofátlan. De nagyon erősen balinkusznál a pont!”
 • 3. Pofátlan 2011. január 29. 11:34
  „Ha ilyen ökör bátyám lenne mint te, balinkusz, akkor nagyon sajnálkoznék.
  A Gyurcsány kép ugye ott lóg az előszobád falán?”
 • 2. balinkusz 2011. január 29. 11:05
  „<moderálva> Szerinted szükség van ártatlan áldozatokra néhány barom miatt? Egyik politikus se különb a másiknál, maximum másik érdekcsoportokat szolgál ki!”
 • 1. Pofátlan 2011. január 29. 08:38
  „Figyelmébe ajánlom az Egyiptomi eseményeket a magyargyűlölő MSZP vezetésének !
  Kár hogy 2006-ban a magyar Mubarakot, Gyurcsányt, nem így lódította volna ki a nép a hatalomból.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptom - Tanácskoznak a Fehér Házban

Kétórás tanácskozást tartottak szombaton a washingtoni Fehér Házban az egyiptomi válságról Hillary… Tovább olvasom