Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Török puccs: 61 rendőr ellen adtak ki elfogatóparancsot

A rendőrök állítólag használták azt az alkalmazást, amelyről a hatalom azt állítja, hogy szerepet játszott a puccskísérlet koordinációjánál.
Elfogatóparancsot adtak ki kedden 61 rendőr ellen Törökországban a július 15-ei puccskísérletet követő tisztogatások keretében - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.     
   
Ankara az összeesküvésért az Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokot és az általa kiépített nemzetközi hálózatot teszi felelőssé. A Törökországban terrorszervezetnek minősített mozgalom tagjai a kormány szerint hosszú évek alatt szivárogtak be  az államigazgatásba. A hatalomátvételi incidens után átfogó  nyomozások indultak az összeesküvők és támogatóik után.   
   
A gyanúsított rendőrök állítólag használták azt a ByLock nevű, titkosított üzenetküldő alkalmazást, amelyről a hatalom azt állítja, hogy szerepet játszott a puccskísérlet koordinációjánál. A török titkosszolgálat (MIT) adatai alapján a ByLockot 2014-től kezdve több mint 56 ezer gülenista használja. Legutóbb múlt kedden adtak ki hasonló elfogatóparancsokat, akkor 125 rendőr ellen.   
   
A puccskísérlet óta eltelt három hónap alatt mintegy 32 ezer embert vettek őrizetbe és nagyjából 70 ezer ember esetében indítottak eljárást Törökországban. A vizsgálatok a haderő, az  igazságügy, az oktatás és a média mellett kiemelten érintik a rendőrséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pozsonyi ufóhíd már világít és az időjárást is mutatja

A pozsonyi ufóhíd már világít és az időjárást is mutatja
Színes fényárral jelzi a másnapi időjárást a Szlovák Nemzeti Felkelés hídja. Tovább olvasom