Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Tőkés: Románia még mindig posztkommunista korszakát éli

Húsz év alatt semmilyen tartós eredményt nem sikerült elérni Romániában, az ország még mindig posztkommunista korszakát éli - mondta szombaton Tusnádfürdőn Tőkés László.
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárónapján tartott előadásában úgy vélte, a magyarságnak három szó jegyében kell továbbhaladnia, ezek pedig a szabadság, az egyesülés és a gyógyulás.

Az első a magyar állampolgárság kiterjesztését, a második "Trianon gyógyítását", a harmadik pedig a húsvéti alkotmányt jelenti - tette hozzá. A romániai helyzetet elemezve megállapította: 1920 óta nem volt becsületes népszámlálás, felemelkedés helyett elburjánzott a korrupció. Az európai és a világméretű válságot tetézi az erkölcsi válság.

"Nem volt időnk szembenézni a kommunista múlttal. Se autonómiánk, se államilag finanszírozott magyar egyetemünk nincsen. Kikínlódtunk egy magánegyetemi rendszert, épp az első Orbán-kormány jóvoltából" - hangoztatta az EMNT elnöke, aki úgy fogalmazott, hogy a határok feletti nemzetegyesítés politikája is Orbán Viktor nevéhez fűződik.

Olvasóink írták

 • 8. elihu 2011. július 25. 13:17
  „De azért az is elgondolkodtató, hogy vajon a püspök Úr mennyire ért egyet Orbánék politizálásával? Csak megjegyzem, hogy én mindig nagy tisztelője voltam Tőkés László Úrnak.”
 • 7. rommel 2011. július 24. 22:53
  „HÁT IGEN !
  EZEK A KOMMENTEKET NEM MAGYAR EMBEREK IRTÁK !”
 • 6. kenderice 2011. július 23. 22:15
  „Aki állandóan a múltba néz, az seggel megy a jövőbe!”
 • 5. Bali01 2011. július 23. 19:35
  „Hehe...mit szólna akkor Tőkés mester ha magyarban lakna?”
 • 4. RickCartman 2011. július 23. 18:56
  „Tőkés már csak tudja...vajon mitől érzi magát feljogosítva arra, hogy az egész romániai magyarság nevében nyilatkozzon? Magánvéleményként pedig érdekli a kutyát, mit gondol, mondja el az övéinek, majd ők helyeselni fogják buzgón.”
 • 3. nyusz 2011. július 23. 15:02
  „Hát mert a miniszterelnök ÚRÚNK,nagyon puszi pajtás a Tőkésel.Azt hiszik,h.a multat majd ők helyre hozzák,és erdély magyarországhoz kerül.Ami soha nem fog megtörténni.Tőkés már a magyar parlamentbe is osztota az észt a köztársasági elnöknek.(netán ő akar hatalomra kerülni?)”
 • 2. öröksoproni 2011. július 23. 13:53
  „Én azt nem értem, hogy a mi adónkból miért támogatja a kormány Tőkés pártját? Nem kell itthon a pénz másra? Tőkés nekem amúgy sem szimpatikus, maradt volna lelkész, ha arra kapott elhívást. Hiteltelen.”
 • 1. nyusz 2011. július 23. 11:14
  „Nem is lesz,mert amig a multal foglalkozik mindenki,addig a jövöt nem lehet megalapitani!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a tengerparti napernyő Jesolóban: 55 ezer forint a bírság

Egyre szigorúbbak az olaszországi strandszabályok: a magyar turisták által is látogatott Jesolo… Tovább olvasom