Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Több mint kétszáz fegyenc szökött meg egy brazíliai börtönből

A börtönben zavargások robbantak ki, az elítéltek felgyújtották három épületét. A legtöbb szökevény a kórház ideggyógyászati osztályráról lógott meg.
Több mint kétszáz fegyenc szökött meg egy Sao Paulo melletti börtönből - jelentette hétfőn a helyi média.

Az eset a brazíliai nagyváros melletti Franco da Rosha börtönében történt. Egy helyi lap azt írta, egyelőre pontosan nem tudni, hogy hányan szöktek meg onnan, annyi biztos, hogy több mint kétszázan kereket oldottak, de akár háromszázan is lehetnek. Néhányat közülük már elfogtak.

Az esetről egyelőre csupán azt lehet tudni, hogy zavargások robbantak ki a börtönben, az elítéltek felgyújtották három épületét. A szökevények egy része börtönkórház ideggyógyászati osztályáról szökött meg a nagy kavarodás közepette.

Néhány nap leforgása alatt ez már a sokadik súlyos incidens a brazíliai börtönökben. Ugyanaznap, hétfőn, nyolc ember szökött meg egy Rondónia állambeli börtönből, amikor zavargások robbantak ki, és a rabok gyújtogatni kezdtek. Előző nap, vasárnap legalább 25 elítélt halt meg rivális bandák összetűzésében az északi Roraima szövetségi állam egyik büntetés-végrehajtási intézetében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorveszély miatt Ankarában betiltottak minden tömeggyűlést

November végéig tilos mindennemű gyűlés és demonstráció a nyilvános helyeken, az utakon és utcákon,… Tovább olvasom