Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Több ezren tüntettek Londonban a brit kormány ellen

Több ezren tüntettek a brit kormány ellen szombaton Londonban, a megszorító intézkedések végét és új általános választások kiírását követelve.
Az Emberek Gyűlése a Megszorítások Ellen nevet viselő megmozduláson a szervezők becslései szerint 5-10 ezer ember vett részt, köztük politikusok és szakszervezeti vezetők. John McDonnel, a munkáspárti árnyékkormány kancellárja a tüntetésen felszólalva közölte: a kormány megszorító intézkedései szétzilálják Nagy-Britannia társadalmi szerkezetét.

A tiltakozás szervezői szerint a megszorítások megosztották az országot. Amióta a toryk, azaz a konzervatívok kerültek hatalomra, a hajléktalanság duplájára emelkedett, az egészségügy, a szociális szolgáltatások és az iskolák helyzetében pedig válság válságot követ - hangsúlyozta Steve Turner, a Unite szakszervezet vezetője. Olyan kormánnyal nézünk szembe, amely egyáltalán nincs tisztában az emberek mindennapi félelmeivel és aggodalmaival - mondta Turner. A londoni megmozdulást inspiráló franciaországi sárgamellényes tüntetők képviselői is részt vettek a londoni tiltakozáson.

"Minden európai országnak össze kell fognia a megszorítások elleni harcban" - mondta az egyik sárgamellényes. Számos tüntető láthatósági mellényt viselt, többen pedig azt írták a mellényre, hogy "Britannia tönkrement". Nagy-Britannia a tervek szerint idén márciusban kilép az Európai Unióból, jövő hét kedden pedig a londoni parlament szavazást tart az EU-val kötött kilépési megállapodásról. Elemzők szerint kevés esély van arra, hogy megszavazzák a megállapodást, ami növeli a kaotikusnak ígérkező megállapodás nélküli kilépés lehetőségét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili Katalin: elsődleges cél a Kárpát-medence és a magyarság megerősödése

Az idei esztendő elsődleges célja az, hogy a Kárpát-medence magyarsága megerősödjön - jelentette ki… Tovább olvasom