Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Tél - Közlekedési gondok Németországban

A sűrű havazás és a jeges, csúszós utak szombaton is komoly fennakadásokat okoztak Németország közútjain és repülőterein.

A frankfurti repülőtéren a déli órákig 172 járatot töröltek, emiatt több ezer utas rekedt a várócsarnokokban. Sokan közülük már péntek óta vesztegelnek a legnagyobb német légikikötőben, részben azért, mert célállomásuk nem tud járatokat fogadni. A repülőtér utaskezelő kapuinál több száz fős sorok alakultak ki, ami erősen megviselte némely utazó idegeit. Dulakodás is kitört, és rendőröknek kellett beavatkozniuk a kedélyek lecsillapítása végett.

A Lufthansa légitársaság ezután angyalnak öltözött munkatársakat küldött a szóban forgó csarnokba, hogy segítsen megnyugtatni a több órás várakozás következtében pattanásig feszült idegeket. A városokban a köztisztasági cégek hókotró gépei nem győzik a munkát, néhol olyan sűrű a havazás, hogy az egyszer már megtisztított útszakaszt egy óra múlva újból takarítani kellene. A városok és községek szövetsége arra figyelmeztette a lakosságot, hogy amennyiben továbbra is ilyen télies marad az időjárás, nem szavatolható a közutak hómentesítése. Berlinben a főútvonalakról eddig sikerült eltakarítani a csütörtök óta lehullott jelentős mennyiségű havat, ám számos mellékutcában 15-20 centiméteres hó borítja az aszfaltot. Ez arra utal, hogy ezekben az utcákban még nem jártak a fővárosi köztisztasági vállalat hókotró járművei.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élénkül a kínai-japán szigetvita

Peking tiltakozott a japán Isigaka város közgyűlésének azon határozata ellen, amellyel január 14-ét… Tovább olvasom