Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Sztrájkra készülnek a szlovákiai Volkswagen dolgozói

Korlátlan idejű sztrájkba kezdenek a szlovákiai Volkswagen dolgozói jövő hét kedden hat órától.
A Volkswagen Modern Szakszervezetének vezetője, Zoroslav Smolinský kijelentette, hogy készek tárgyalni a munkaadóikkal - írja a SME-re hivatkozva a parameter.sk.

A cikk szerint, amennyiben sztrájkba lépnek a dolgozók, ez lesz az első példa rá a társaság szlovákiai leányvállalatának történetében. Smolinský pedig azt is elárulta, hogy nemcsak a dévényújfalui gyárban, de a stupavai és turócszentmártoni üzemekben is beszüntetik a munkát.

Stupaván szerszámkészítő üzemmel, míg Turócszentmártonban váltóművek és alvázak komponenseit gyártó egységgel rendelkezik a cég.

A szakszervezetek várakozásai szerint a sztrájkba a dolgozók 80-90%-a bekapcsolódhat. Az erre vonatkozó petíciójukat mintegy 8 ezren, tehát az összes dolgozó 65%-a írta alá.

A szakszervezetek azt szeretnék, ha a munkavállalók fizetését 16%-kal emelnék. A gyár alkalmazottainak (a menedzsereket nem számítva) jelenlegi átlagfizetése 1800 eurót tesz ki a bónuszokkal és különböző előnyökkel együtt, az emelés tehát átlagban 288 eurót jelentene dolgozónként.

A vállalat vezetése arra figyelmeztetett, hogyha 16%-kal emelnék a béreket, akkor elbocsátásokra kerülhetne sor, egyúttal az fenyegetne, hogy bizonyos modellek gyártását elvinnék külföldre.

(Forrás: parameter.sk, SME)

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katar jól bevásárol vadászgépekből a dzsihadisták ellen

Katar jól bevásárol vadászgépekből a dzsihadisták ellen
Úgy tudni, hogy 36 negyedik generációs F-15-ös vadászrepülőgépet vásároltak az Egyesült Államoktól,… Tovább olvasom