Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Szörnyű halált halt, nem mindennapi háziállata ölte meg a férfit

Az ausztrál férfi segítségére sietett a felesége, de őt is súlyosan megsebesítette az állat.
Megölte gazdáját, annak feleségét pedig súlyosan megsebesítette egy háziállatként tartott szarvas Ausztráliában szerdán.

A hatóságok szerint évek óta ez az első ismert támadás. Jelenleg párzási időszak van, amikor az állatok kiszámíthatatlanok.

A gazdáját megtámadó állat a gímszarvas (Cervus elaphus) és a vapiti (Cervus canadensis) keresztezése. A férfi belépett az állat körülkerített területére, akkor rontott neki a szarvas. Az eset Melbourne-től 200 kilométerre északkeletre, Moyhu kisvárosban történt. Az állatot két éve nevelte a család.

A férfi segítségére sietett a felesége, de őt is súlyosan megsebesítette a szarvas. A kiérkező rendőrség az állatot lelőtte.

"Sajnálatos módon a férfit ért sérülések halálosak voltak, a nőt értek pedig életveszélyesek" - mondta Paul Pursell őrmester. A férfi a helyszínen életét vesztette, a nőt mentőhelikopterrel szállították egy melbourne-i kórházba, ahol állapotát kritikusnak értékelték.

A szarvasok a 19. században kerültek Ausztráliába, mostanra kártékony állatként tartják őket számon. Viktória államban hatósági becslések szerint egymillió szarvas él vadon. Legfőképp az őszi párzási időszakban agresszívak.

"Ez egy nagyon, nagyon rövid és kiélezett időszak, amikor agresszívvá válnak és harcolnak egymással" - mondta David Voss, az ausztrál szarvasvadászok szövetségének egy tagja.

A szakértő szerint a szarvasok általában elfutnak, ha közeledő embert látnak, de ennek a szarvasnak "nem volt hova futnia, így ehelyett inkább támadott".

A 2017-et megelőző kilenc évben nem történt halálos kimenetelű, bejegyzett szarvastámadás, viszont 77 haláleset köthető tehenekhez és lovakhoz - közölte az ABC ausztrál televízió.

(Lead-képünk illusztráció - galéria)

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Washington újabb korlátozásokat és szankciókat vezet be Kuba, Nicaragua és Venezuela ellen

A korlátozások értelmében ezentúl az Egyesült Államokban élő kubai családok csak korlátozott… Tovább olvasom