Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Szlovéniában több ezren maradtak áram nélkül az árvizek miatt

Szlovéniában több ezer ember maradt áram nélkül vagy kényszerült ideiglenesen elhagyni otthonát a hétvégén a heves esőzések és viharok okozta áradások miatt.
A keleti országrészben riadókészültséget rendeltek el szombaton, miután a Száva és a Krka folyó kilépett a medréből. A Ljubljanától 90 kilométerre keletre fekvő Lasko várost az ár teljesen elvágta a külvilágtól, a településre vezető valamennyi utat le kellett zárni. Több mint 30 ház került víz alá, köztük több középület és gazdasági épület. Vransko településen egy hidat elöntött a víz. A közép-szlovéniai Zagorje térségében öt házat kellett kiüríteni földcsuszamlás miatt.

A fővárost átszelő két folyó, a Ljubljanica és a Gradascica több városrészt elöntött Ljubljana délnyugati részében, ahol 3600 ember maradt áram nélkül - jelentette a helyi média. Nyugat-Szlovéniában a Vipava folyó szombat este ismét kilépett a medréből. Korábban a víz már 40 házat elárasztott Miren-Kostanjevica településen.

A polgárvédelem arra figyelmeztette az embereket, hogy ne menjenek rá a víz alá került járdákra és utakra, mert az ár sok helyen elmosta a csatornafedeleket. A zavaros vízben nem látszódnak a csatornanyílások, így azokba könnyen belezuhanhat valaki. Vasárnapra virradó éjszaka rosszabbodott az árvízhelyzet, a folyók vízszintje emelkedett. Több száz tűzoltó és katona vesz részt a mentési munkálatokban. Robert Kus kormányszóvivő azt mondta, az esőzés várhatóan alábbhagy, és hamarosan elkezdhet csökkenni a vízszint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már százezren támogatják a vadászat betiltását Olaszországban

Már százezernél is többen írták alá a vadászat betiltásáról szóló petíciót Olaszországban, többek közt az állatszeretetéről ismert Michela Brambilla turizmusért felelős miniszter. Tovább olvasom