Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Szívgyógyász veszi meg a szívkórházat

Bruce Murphy Little Rock városában lakik és ott is dolgozik: az Arkansas Heart Hospital egyik vezetője.

Amikor híre ment, hogy a kórházat többségi tulajdonosként vezető üzleti vállalkozás részvényeit eladni készül, az ott dolgozó szívgyógyászok hosszú tárgyalás után megvették a részvénycsomagot, és most maguk birtokolják és vezetik az egész gyógyintézetet. Az Arkansas Heart Hospital csak szívbetegek vizsgálatával és kezelésével foglalkozik. Az Egyesült Államok egyik legjobbnak tartott szakintézete, igen kiváló kardiológusok és szívsebészek dolgoznak ott.

Az US News and World Report legutóbbi fölmérése szerint a betegek elégedettségi indexe 92 százalék volt, ami kiemelkedően magas érték. A 112 ággyal dolgozó szívkórház többségi tulajdonosa a MedCath Corporation volt a részvények 70 százalékával, a helyi orvosok osztoztak a maradék 30 százalékon. Amikor a többségi tulajdonos úgy döntött, hogy részvényeit áruba bocsájtja, és több, ugyancsak kórházakat működtető üzletlánc képviselői megjelentek a tárgyalásokon, Bruce Murphy és munkatársai úgy érezték, hogy ez alapvetően veszélyeztetheti a városukban lakó és optimális ellátást igénylő betegek érdekeit.

"Egész sor üzletemberrel tárgyaltunk, akik azért látogattak Arkansasba, mert érdekelte őket a részvénytöbblet megvásárlása, de ezek mind az államunkon kívüli fickók voltak, akik életükben nem jártak városunkban és csak az üzlet pénzügyi része iránt érdeklődtek" - mondta Murphy. A szívgyógyász létrehozta az AR-MED vállalkozást, és megvásárolták az eladó 70 százaléknyi részvényt is.

"Azt akartuk, hogy kórházunk a helyi közösségé maradjon, az itt dolgozó orvosok nem alkalmazottak, hanem tulajdonosok az intézetben, és így a betegek bármilyen kérését, javaslatát késedelem nélkül tudják érvényesíteni". Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tavaly a kórház tiszta bevétele 11,5 millió dollár volt, és nemcsak a szívgyógyászati döntések feladata, de mostantól ez az összeg is az új tulajdonosokat illeti - írta a theheart.org.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a delfinek a hongkongi repülőtér bővítése miatt

Élénk tiltakozást váltott ki környezetvédők körében a hongkongi repülőtér bővítési terve, amely… Tovább olvasom