Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Százezer turista - köztük sok magyar - rekedt Bangokban

Thaiföld - Valamivel több mint száz olyan magyar fordult a thaiföldi magyar nagykövetséghez, akinek a hazautazását érinti a bangkoki repülőterek lezárása – közölte tegnap Balogh András nagykövet.

A nagykövetségnek nem áll rendelkezésére adat arról, hogy összesen hány magyar állampolgár elutazását késlelteti a bangkoki repülőterek zárlata. "Legfeljebb néhány száz" lehet a számuk – mondta telefonon Balogh András.

Nem fenyegeti közvetlen veszély a magyar állampolgárokat – hangsúlyozta a diplomata. A nagykövet mindamellett óvatosságra inti a Thaiföldön tartózkodókat vagy oda indulókat, megítélése szerint romlik a helyzet a délkelet-ázsiai országban. A bangkoki nemzetközi repülőtereken szombaton a tüntetők tartós megszállásra rendezkedtek be, szétverték a felállított ellenőrző pontokat és visszaszerezték az elkobzott fegyvereket. Különösen a három déli tartományt és a kambodzsai határszakaszt érdemes elkerülniük a turistáknak, ott lövöldözések is voltak.

Balogh András megítélése szerint belátható időn belül nem áll helyre a légi összeköttetés Bangkokkal. A nemzetközi repterek lezárása miatt mintegy 100 ezer külföldi turista ragadt a thaiföldi fővárosban, így, ha meg is indul a légi forgalom, hosszú időbe telik, amíg normalizálódik a helyzet. Azoknak a turistáknak, akik sürgősen szeretnének hazatérni, azt tanácsolja a nagykövet, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársaságokkal.

Olvasóink írták

  • 3. tricse 2008. december 01. 19:33
    „hogy én miért nem tudok valahol kintrekedni,nem is értem :) max. nem jön a 15-ös oszt kintrekedek az audiban :)”
  • 2. PrettyWoman 2008. december 01. 15:32
    „Nekem picit furcsa, hogy a nagykövet nem nagyon tud a magyar turistákról, hogy hányan vannak, mi van velük pontosan. Azt hittem, az a dolga, hogy ha kinn rekednek hazánk fiai, akkor őhozzá lehet fordulni. A hírekben tegnap egyébként azt hallottam, hogy kapnak valami napi díjat, ingyen szállást és napi háromszori étkezést, amíg haza nem tudnak jönni. Így valahogy talán ki lehet bírni. Bár gondolom, ők sem így képzelték a nyaralásukat.”
  • 1. jockey 2008. december 01. 13:19
    „Véleményem szerint a Bangkokban rekedt magyar túristák között elenyészően kevés a közalkalmazottak és a nyugdíjasok száma. Lehet, hogy mégsem az ő törvényesen járó 13. havijukon kellett volna kezdeni a spórolást?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mumbai: Pakisztán a háttérben, lemondott a belügyminiszter

Az egyetlen elfogott fegyveres azt vallotta, hogy a Mumbaiban végrehajtott támadássorozat egy… Tovább olvasom