Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Szakértő: a gyenge államstruktúra okozza az Afrikából induló migrációt

Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak - mondta Marsai Viktor.
A Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint elsősorban Afrika gyenge államstruktúrája és a kontinens túlnépesedése okozza a folyamatos migrációt.

Marsai Viktor az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta, Afrika, gyenge közigazgatása miatt, nem képes az alapvető szolgáltatások biztosítására.

Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak - közölte.

Hozzátette: az Európai Unió a migráció megfékezésére anyagi támogatást nyújt egyes afrikai térségeknek, legutóbb Nigerrel kötött megállapodást, miszerint 610 millió eurót és technikai segítséget nyújt az országnak.

A kutató arra is kitért, hogy míg az ezredforduló utáni években Észak-Afrikából és Kelet-Afrikából érkeztek nagy számban illegális bevándorlók Európa, illetve Közel-Kelet felé, addig most a nyugat-afrikai térségből is egyre többen indulnak el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérült gyerekeknek segít a magyar iskola Washington mellett

Sérült gyerekeknek segít a magyar iskola Washington mellett
Konduktív pedagógiai módszerekkel dolgozó magyar iskola kezdte meg működését a Washington közelében… Tovább olvasom