Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Szabad árképzés a horvát benzinkutaknál hétfőtől

Az egységes árak helyett szabad árképzés lesz a horvátországi benzinkutaknál hétfőtől, a gazdasági miniszter rendeletmódosítása szerint a kéthetente maximált áraktól bármikor eltérhetnek a töltőállomások.


A horvát hivatalos közlönyben megjelent, április 4-én hatályba lépő jogszabály szerint a kiskereskedelmi árak nem lehetnek magasabbak annál az összegnél, amelyet a Gazdasági Minisztérium kéthetente meghatároz, a tárca először hétfőn teszi közzé ebben a formában a legmagasabb üzemanyagárakat.

Az árak 14 napig érvényesek, ettől lefelé azonban most már bármikor eltérhetnek a benzinkutak. A rendelet azonban külön is nevesíti, hogy autópályán és a tengerparton túl is léphetik a maximált árakat. Horvátországban mostanáig a töltőállomások kötelesek voltak két hétig változatlanul tartani üzemanyagáraikat, amelyeket a gazdasági tárca számára kéthetente bejelentettek. Az egész országban szinte egységesek voltak a benzinkutak árai.

Az új szabályozás is előírja a kereskedők számára az adatközlést, de ettől már bármikor eltérhetnek, ha nem lépik túl a tárca által közölt legmagasabb árat. A rendeletmódosítás szerint az autópályákon és a tengerparton, valamint a hajókat üzemanyaggal ellátó töltőállomásokon valóban szabad az árképzés, nem kötelező a maximált összegeket tartani. Az új horvát jogszabály szerint az egyszeri árváltozás sem lefelé, sem felfelé nem haladhatja meg egy-egy alkalommal a 3 százalékos mértéket.

Olvasóink írták

  • 2. Pofátlan 2011. április 03. 17:17
    „Tegnap Székesfehérváron jártam, 268,70-ért tankoltam a 95-ös benzin literjét a kocsimba a Tesconál.. Kérdezném a MOL illetékeseit, Székesfehérváron miért adják 7-8 forinttal olcsóbban ugyanazt a benzint, mint Győrben?”
  • 1. janika 2011. április 03. 11:36
    „Nofene, hát vannak országok ahol nem lehet az üzemanyagok árát a csillagos égig emelni? Viktorunk ezt nem tudja utánozni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múlt ködébe vész a történelemoktatás Nagy-Britanniában

A múlt ködébe tűnik a történelemtudás Nagy-Britanniában, a tantárgy oktatása egyre szegényesebb -… Tovább olvasom