Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Sürgős nemzetközi segélyt kér az ENSZ Pakisztán számára

Sürgős, 120 millió dolláros nemzetközi segélyt kérnek az ENSZ szakosított szervezetei Pakisztán számára, ahol péntekre megsokszorozódott az áradások kárvallottjainak a száma.

Az ENSZ genfi központjában rendelkezésére álló, de azóta a helyszíni jelentésekkel felülírt adatok szerint az érintettek között 1,4 millió gyerek van. Elsősorban ivóvízre, gyógyszerre és élelemre van szükség - mondta genfi sajtótájékoztatóján az UNICEF, az ENSZ gyermekalapja szóvivője. Az UNICEF 47,3 milliót, a Világélelmezési program 63 milliót, a Menekültügyi Főbiztosság 20 millió dollárt kért.

A pakisztáni országos katasztrófakezelő hatóság az ENSZ 4,2 milliós adatát korrigálva péntek délután már azt közölte, hogy kisebb-nagyobb mértékben 12 millió embert érint az árvízi helyzet, és az áldozatok számának további növekedésétől tartanak, mert az árvíz déli irányba, a még érintetlen területek felé vonul.

A legfrissebb közlés 650 ezer lakóház megsemmisüléséről szól. Nagy károk keletkeztek a növénytermesztésben és állattenyésztésben is, amely a lakosság igen jelentős részének a megélhetési forrása.

Az áradásos terület nagysága elérte a 132 ezer négyzetkilométert - mondta a hatóság vezetője.

Az északnyugati országrészben a rossz időjárás miatt nem tudnak felszállni a helikopterek, amelyek sok helyen az elárasztott falvak egyedüli megközelítési lehetőségét biztosítják. Az elsodort hidak újjáépítésén, menekülttáborok építésén és ellátásán 30 ezer katona dolgozik. A hatóságokat mégis bírálják az elégtelen teljesítmény miatt, és külön szemrehányás éri Aszif Ali Zardari elnököt, aki a katasztrófa közepén a külföldi utazásra ment.

A mentésben és a menekültek ellátásában olyan iszlamista emberbaráti szervezetek is részt vesznek, mint a Falah-e-Inszaniat alapítvány, melyről azt feltételezik, hogy kapcsolatban áll az indiai Mumbaiban 2008-ban súlyos terrortámadást elkövető Laskar-e-Taiba szervezettel.

Olvasóink írták

  • 1. Baradlay 2010. augusztus 07. 19:43
    „Segits magadon isten is megsegit!! Mi miert nem kaptunk ENSZ segelyt?????????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz egy kínai aranybányában, sokan a mélyben maradtak

Lángba borult Kelet-Kínában egy aranybánya, legkevesebb ötven ember nem tudott a föld alól… Tovább olvasom