Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Soproni volt a Burgenlandban vízbe fúlt 17 éves fiú

Információink szerint soproni volt az a 17 éves fiú, aki pénteken fulladt vízbe Burgenlandban. Megszólalt az osztályfőnöke.


Sajnos ez a hétvége sem múlt el vízi tragédiák nélkül. Búvárok találták meg annak a  soproni középiskolásnak a holttestét, aki pénteken délután merült el a  burgenlandi Récény (Ritzing) tófürdőjében.

Május óta szinte nem telik el egyetlen hét sem, hogy egy vízi balesetről hírt ne adnánk. Az első áldozat egy szlovák kenus volt, aki Dunaszigetnél tűnt el, miután kiesett a csónakból. Júliusban a soproni Tómalom fürdőben a bóján kívüli részen merült el egy 25 éves férfi, akinek a holttestét a fürdőzők húzták partra. Augusztus elején a Duna és a Marcal folyó is életeket követelt, a Dunában egy 27 éves nagyszentjánosi fiatalember, a Marcalban egy 43 éves apa és 22 éves fia veszett oda.  Néhány nappal később egy 59 éves férfi fulladt meg a koroncói bányatóban.  A most  szerencsétlenül járt fürdőző fiú a bekerített strandon szórakozott barátaival, és hirtelen merült el a négy-öt méteres vízben. Egyik társa ki akarta húzni, de sem ő, sem a fürdőmester nem találta meg a mélyben. Később búvárok hozták a  felszínre a fiú holttestét.   

Megtudtuk, a fiatal fiú 1991-ben született, Sopronban élt édesanyjával édesapjával és lánytestvérével. Tibornak hívták. Egy közösségi portálon annyit árult el magáról, hogy hobbija a sportolás, egyedülálló és a soproni Fáy András Közgazdasági-, Üzleti-, és Postaforgalmi Szakközépiskola diákja.

- A következő tanévben érettségizett volna - kezdte megrendülten osztályfőnöke Hacsiné Farkas Ágota. - Reggel az édesanyja hívott fel, annyit mondott, Tibor meghalt. Még most sem akarom elhinni. Helyes, jóképű fiú volt, bármi lehetett volna belőle. Egyelőre úgy tűnt, itt az iskolában marad ötödévre, közgazdasági szakmacsoporton tanult. A sport volt a mindene, lovagolt, biciklizett. Jó felépítésű izmos fiatalember volt, kiválóan úszott, ezért sem tudom elfogadni, hogy vízbe fulladt, hogy nincs többé. Talán rosszul lett a tóban, ez okozhatta a balesetet. Úgy tudom, az általános iskolás barátaival volt kint, sajnos senki sem tudott rajta segíteni. Nekem jutott az a hálátlan feladat, hogy az egyik legjobb barátjával közöljem a tragédiát. Zoli szinte sokkot kapott, őrjöngött a telefon másik végén. Nagyon szomorú vagyok, fájdalmas, hogy elveszítettem a tanítványomat - zárta szavait a pedagógus.Korábban - Vízbe fúlt egy 17 éves magyar fiú Burgenlandban


Vízbe fulladt egy magyar fiatal pénteken Burgenlandban - írta internetes honlapján a Kurier című osztrák napilap.

A baleset a délutáni órákban történt, a 17 éves fiatal holttestét az esti órákban találták meg.

A fiú barátaival érkezett fürödni a Soprontól nem messze, Récény (Ritzing) mellett található víztározón kialakított tófürdőre. Egy szemtanú elmondása szerint a fiatal hirtelen elmerült a négy-öt méter mély vízben.

Egy barátja odaúszott a fuldoklóhoz, és ki akarta húzni, de sikertelenül. Egy másik társa riasztotta a fürdőmestert, de ő sem tudott segíteni rajta. A fiatal holttestét a helyszínre hívott búvárok találták meg az esti órákban.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romák ellen tüntető szélsőségesek csaptak össze rendőrökkel

Gumibotokkal és vízágyúval oszlatta fel a szlovák rendőrség a szombaton délután a Szlovák… Tovább olvasom