Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Sokkolóval bántalmaztak kiskorú diákokat Csíkszeredán

A gépkocsi márkajelvényeket lopkodó diákokat a rendőrök az iskolából vitték el, és több órán keresztül a parancsnokságon tartották, majd brutálisan bántalmazták őket.
Megvertek és elektromos sokkolóval bántalmaztak kiskorú diákokat a csíkszeredai rendőrök egy pénteki kihallgatáson. A gyerekeket azért vitték be a rendőrségre, mivel gépkocsikról lelopkodták a márkajelvényeket.

A rendőrök a tanóra megkezdése előtt az osztályteremből vitték ki a tanulókat, és több órán keresztül a parancsnokságon tartották őket. A veréssel járó kihallgatást után egyik iskolás arra panaszkodott, hogy az ütések következtében megfájdult a mája, egy másik diáknak pedig a fején látszottak ütésnyomok.

A név nélkül nyilatkozó 14-15 éves tanulók azt mesélték: "Akkor is ütöttek, ha az igazat mondtam". Két rendőr többször megpofozta és hasba vágta őket, egy zseblámpának látszó tárggyal "megrázták" őket.

A Hargita megyei rendőrparancsnokság szóvivője, Filip Gheorghe megerősítette a kihallgatás tényét, de úgy vélte, hogy a veréssel kapcsolatos állítások mindössze a diákok reakciója arra, hogy rájuk bizonyították a lopást.

Sógor Csaba, az RMDSZ Hargita megyei szenátora elmondta, hogy nem először történik hasonló rendőri túlkapás a környéken. Sógor magyarázatot kér rendőrparancsnoktól, ugyanakkor a belügyminiszternél is interpellál az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megölték a bolgár kommunista titkosszolgálat volt vezetőjét

Szófiai dolgozószobájában holtan találták Bulgária kommunista titkos-szolgálatának egykori főnökét.… Tovább olvasom