Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Réunion partjaira újabb fémdarabokat vetett ki a víz

Itt találták meg a Boeing 777-es repülőgépből származó szárnydarabot, ami az eltűnt maláj gépről származhat. A maláj hatóságok a helyiek segítségét kérik.
Malajzia a Réunion szigetét övező területek hatóságainak segítségét kéri abban, hogy feltétlenül jelezzék, ha további esetleges repülőgép-roncsdarabokat találnak. Az ázsiai ország közlekedési minisztere közölte vasárnap: már hivatalos álláspont, hogy egy Boeing 777-es repülőgépből származó szárnydarabot találtak meg Réunion tengerpartján.

Szombaton szállították Franciaországba további vizsgálatokra azt a repülőgéproncs-darabot, amelyről már akkor bizonyosra vették, hogy ugyanolyan típusú gépből származik, mint amilyen tavaly márciusban tűnt el az Indiai-óceán felett. A roncsdarabot egy toulouse-i laboratóriumban vizsgálják.

Liow Tiong Li maláj közlekedési miniszter vasárnap közleményt adott ki arról, hogy a talált csűrőlap (flaperon) mindenképpen egy Boeing 777-esből származik, mert ezt igazolták a francia hatóságok, a Boeing cég, az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (NTSB) és a vizsgálatban részt vevő malajziai szakértői csoport.

A megtalált szárnydarab
A megtalált szárnydarab

A Réunionon megtalált bőrönddarabot pedig egy olyan franciaországi rendőrségi laborban elemzik, amely DNS-vizsgálatokra szakosodott.

Réunion partjaira újabb fémdarabokat vetett ki a víz. Ezeket összeszedték, de egy francia tisztségviselő szerint túl korai volna beszélni arról, hogy ezek miből származhatnak - jelentette a Reuters tudósítója a helyszínről.

Repülési illetékesek később cáfolták azokat a sajtóhíreket, hogy újabb lehetséges bizonyítékokat vettek volna nyilvántartásba. Egy mintegy tíz centiméterszer tíz centiméteres fémdarabról, amelyhez egy bőr fogantyú is tartozott, kiderült, hogy egy háztartási létra darabja - mondta a malajziai légi közlekedési hatóság vezérigazgatója, Abdul Rahman. Egy férfi átadott a hatóságoknak egy mintegy hetven centiméteres fémdarabot, amelyről azt gondolta, hogy egy repülőgép ajtajának darabja lehet, de ezt a feltételezést sem erősítették meg egyelőre. Az ausztrál közlekedési minisztérium vasárnap azt közölte, hogy a hatóságok által újabban megvizsgált tárgyak között eddig "nincs semmi figyelemre méltó".

A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú gépének eltűnése a polgári légiközlekedés történetének egyik legnagyobb talánya. A gép Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, és egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a gépnek semmi nyomát nem találták, az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban hónapokon át folytatott intenzív kutatások ellenére sem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta 140 hajléktalan tisztálkodik a Szent Péter téri zuhanyzóknál

A hőségben egyre többen veszik igénybe a Ferenc pápa által a római Szent Péter tér oldalában még… Tovább olvasom