Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Részeg sofőr hajtott a gyalogosok közé New York-ban, egy ember meghalt

Visszaeső ittas vezető volt az a férfi, aki járókelők közé hajtott autójával nagy sebességgel csütörtökön New York központjában, a Times Square negyedben - közölte egy rendőrségi forrás név nélkül, mivel a nyomozás még nem zárult le.
A gázolásnak a New York-i tűzoltóság közlése szerint egy halottja és - a legfrissebb jelentések szerint - 22 sérültje van. Közülük négy állapota válságos, további háromé súlyos. A halálos áldozat egy 18 éves lány. A sérültek között van 13 éves húga.

A rendőrség szerint a tömeges gázolás nem terrorcselekmény volt, de a biztonság kedvéért bombaszakértőkkel átvizsgáltatták az autót. Miután őrizetbe vették a 26 éves sofőrt, azonnal a férfi alkoholtesztelésébe kezdtek. Több szemtanú elmondása szerint a gázoló nem tűnt józannak. 

A rendőrség későbbl közölte, hogy a férfi neve Richard Rojas, korábban az Egyesült Államok haditengerészetében szolgált, és hogy New Yorkban, Bronxban lakik.  A férfit nemcsak alkohol- hanem drogtesztnek is alávetik. Korábban már kétszer is - 2008-ban és 2015-ben - őrizetbe vették ittas vezetésért.   

 
Gyalogosok közé hajtott egy autó New York-ban


Az egyik sérült szerint az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt. A piros szedánt végül egy lámpaoszlop és egy korlát állította meg. 
 

A tömeges gázolás ebédidőben történt, sokan élvezték a napfényes, derült időt az utcákon.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romániában kormányzati sürgősségi bizottság alakult az oltáshiány rendezésére

Romániában kormányzati tárcaközi sürgősségi bizottság alakult az oltáshiány rendezésére. Tovább olvasom