Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Pusztító vihar Angliában és Franciaországban

Az "év vihara" tombolt Nagy-Britanniában és Franciaországban hétfőn. A 130 kilométer per órás széllökésekkel érkező front partra sodort egy teherhajót, és egy tengerbe zuhant férfit egyelőre hiába keresnek Franciaországban. A szélsőséges időjárás egyes előrejelzések szerint keddig, mások szerint akár szerdáig is tarthat.
Nagy-Britanniában a legmagasabb vihar-riasztást adták ki. Az ottani sajtóban az "év viharának" nevezett front esőt, jégesőt sőt havazást is hozhat a szigetországra. A rendőrség különös óvatosságra intette a lakosságot, a repülőterek pedig késéseket és járattörléseket jelentettek be. A Nagy Britanniát és Franciaországot elválasztó La Manche csatorna két oldalán lezárták a legnagyobb kikötőket, vagyis az angol oldalon Dovert, a franciáknál pedig Calais-t.

A doveri kikötőt később újra kinyitották, amikor a szél csendesedett, de végül ismét bezárták. Az Atlanti-óceán felől érkező vihar komoly fennakadásokat okozott a légi, vízi és földi közlekedésben is. Franciaországban a szél partra sodort egy 88 méteres teherhajót. Az Artemis nevű jármű most az ország nyugati partvidékén fekvő Sables-d'Olonne homokos strandján pihen - közölte a helyi önkormányzat.

Bretagne-ban továbbra is keresik azt a 26 éves férfit, aki még vasárnap zuhant a tengerbe, az ország nyugati csücskénél fekvő Brest kikötőváros közelében. Belgiumban is készülnek a viharra. A Brüsszelt övező erdőket lezárták a forgalom elől, mert attól tartanak, hogy a szél fákat dönthet az útra. A brit rendőrség figyelmeztetette a lakosságot, hogy a viharnak még nincs vége, és különös óvatosságra intette őket.

Arra kérték a szigetország lakóit, hogy semmiképp se menjenek a partvidékekre. A brit környezetvédelmi ügynökség szóvivője azt mondta, az erős széllel, nagy hullámokkal és áradással kísért vihar szerdáig is eltarthat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne merengj a múlton! Amerikai jótanács Szerbiának

Az Egyesült Államok hétfőn arra biztatta Szerbiát, hogy tekintsen a jövőbe, és ne a múlton… Tovább olvasom