Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Pisztollyal fenyegetőzött és a toulouse-i tömeggyilkost éltette

Hatalmas pánikot keltett pénteken a párizsi metróban egy automata pisztollyal fenyegetőző férfi, aki a hét ember életét kioltó toulouse-i tömeggyilkos nevét kiabálta. A zavartnak tűnő embert a rendőrök őrizetbe vették.
"Én vagyok Mohamed Merah. Megölöm magát" - ezt kiabálta rendőrségi források szerint a marokkói származású 30 éves férfi, aki egy 45-ös Colt típusú fegyverrel fenyegetett meg egy utast a reggeli csúcsforgalomban az északi elővárosok felé tartó 13-as metróvonal egyik szerelvényében a Saint-Denis-i egyetem megállója előtt. Szemtanúk szerint a férfi nem tűnt teljesen beszámíthatónak.

A fegyver nem volt megtöltve, amikor a férfi fenyegetőzni kezdett, de utóbb két teli tölténytárat találtak nála a rendőrök, összesen 16 tölténnyel. A prefektúra szerint a tettes valamivel 9 óra után kezdett el hadonászni a pisztollyal, közvetlenül fenyegette az utasokat, majd az egyik nála lévő töltény a földre esett. Egy utas ekkor meghúzta a vészféket, a szerelvény vezetője pedig azonnal életbe léptette a biztonsági előírásokat az utasok védelmében: megállította a szerelvényt, hátrasietett abba a kocsiba, amelyikben a fenyegetőző férfi volt, s az utasokat átterelte egy másik kocsiba. A tettes kihasználva a pánikot, kiugrott a metróból és a síneken át kezdett el menekülni, majd az alagútban elbújt egy technikai helyiségben. A rendőrök ott vették őrizetbe néhány perccel később. Az akcióban senki nem sérült meg. A forgalom közel egy órán át szünetelt az érintett metróvonalon. Az áramot ez idő alatt a rendőrség kérésére lekapcsolták, hogy ezzel is megakadályozzák a férfi elmenekülését. Az utasoknak teljes sötétségben kellett a kocsikban megvárniuk a rendőrségi akció végét.

Letartóztatásakor a férfi - akinek már tucatnyi bűncselekmény miatt korábban is volt dolga a rendőrséggel - azt mondta, hogy Mohamed Merah "csodálója".

Franciaországot megrázta annak a terroristának az ámokfutása, aki március 11-én és 15-én a francia hadsereg három katonáját lőtte le Toulouse-ban és a közeli Montaubanban, négy nappal később pedig egy toulouse-i zsidó iskola egy diákjával és tanárával, valamint az utóbbi két gyermekével végzett. A 23 éves Mohammed Merah a kommandósokkal folytatott tárgyalásai során mind a három merénylet elkövetését magára vállalta, s azt állította, hogy egyedül cselekedett. A terroristát március 22-én lőtték le a rendőrök abban a toulouse-i lakásban, ahol 32 órával korábban elbarikádozta magát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kim Dzsong Il fia újabb fontos pozíciót kapott

Újabb kulcsfontosságú posztot kapott pénteken Észak-Korea ifjú vezetője, Kim Dzsong Un: ő a legfőbb… Tovább olvasom