Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 27°C Még több cikk.

Petícióban kérik a Fehér Háztól, hogy Soros Györgyöt nyilvánítsák terroristává

Petícióban kérik a Fehér Háztól, hogy Soros Györgyöt nyilvánítsák terroristáváFotó: AP / Manuel Balce Ceneta
A Soros Györggyel kapcsolatos petíció aláíróinak száma hétfőre már meghaladta a 133 ezret.
Meghaladta a százezret azon petíció aláíróinak a száma, amelyben arra kérik a Fehér Házat, hogy nyilvánítsa terroristává Soros Györgyöt - adta hírül több amerikai portál is.

A petíció még augusztus 20-án került fel a Fehér Ház We the People (Mi, a nép) című petíciós honlapjára, ahol egy hónapon belül 100 ezer aláírásnak kell összegyűlnie ahhoz, hogy az elnöki hivatal válaszoljon egy-egy állampolgári kezdeményezésre. A Soros Györggyel kapcsolatos petíció aláíróinak száma hétfőre már meghaladta a 133 ezret.
    
Mint azonban a The Washington Times című jobboldali lap a Soros-ellenes petíciót ismertető cikkében megjegyezte, Donald Trump eddig egyetlen érvényes petícióra sem reagált, pedig volt köztük olyan, amelyet több mint egymillióan támogattak aláírásukkal.
    
A petíció szerint Soros György "szándékosan és folyamatosan megpróbálja destabilizálni" az Egyesült Államokat, és "lázadást szít" az ország és polgárai ellen
, "létrehozott és finanszírozott többtucatnyi (talán több száz) szervezetet, amelyek egyetlen célja, hogy az Alinsky-modell szerinti terrorista taktikát alkalmazzák az Egyesült Államok (intézményi) rendszereinek és alkotmányos kormányának megdöntésére, valamint egészségtelen és illetéktelen befolyásra tett szert a Demokrata Párt egésze és a szövetségi kormányzat nagy része felett".

Ezért az Egyesült Államok szövetségi kormányának, az igazságügyi minisztériumnak azonnali hatállyal belföldi terroristává kell nyilvánítania Soros Györgyöt, valamennyi szervezetét és munkatársaikat

- olvasható a petícióban, amelynek aláírói egyúttal azt is kérik, hogy a Soros személyes vagyonát és a hozzá köthető szervezetek javait is kobozzák el.
    
A petícióban említett Alinsky-modell utalás Saul Alinsky 1972-ben elhunyt közösségszervezőre, aki Rules for Radicals (Szabályok radikálisoknak) című könyvében foglalta össze a hatalom megragadása érdekében alkalmazható radikális módszereket.
A tavalyi elnökválasztási kampányban nem egy republikánus politikus - köztük Ben Carson sebészprofesszor, aki azóta a Trump-kormány minisztere - hangsúlyozta, hogy Alinsky volt a politikai példaképe Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltnek is.
    
Az elnökválasztási kampányban Soros Hillary Clintont támogatta, anyagilag is, Donald Trumpot pedig "leendő diktátornak" minősítette.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz katonák haltak meg az Iszlám Állam támadásában Szíriában

A dzsihadisták aknatűz alá vették az orosz megbékélési központ autókonvoját, amelyet két szerződéses… Tovább olvasom