Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Pénzért segített az öngyilkosságban

Egy japán férfi csütörtökön a bíróságon elismerte, hogy cigarettázva nézte végig egy nő halálát, akinek pénzért segített öngyilkosságot elkövetni. A vád szerint a férfialtatót adott be az áldozatnak, majd műanyag szatyrot húzott a fejére.
Az eset idén áprilisban történt, és az elkövető 200 ezer jent (több mint 300 ezer forintot) kapott tettéért. A vádlott csütörtökön minden ellene felhozott vádat elismert.A 34 éves férfi egy internetes oldalon hirdette, hogy mindenféle munkát elvállal, többek között azt is, hogy segít a jelentkezőknek öngyilkosságot elkövetni.

Szaito Kazunarit most gyilkossággal vádolják. Japánban ugyan szabad segítséget nyújtani öngyilkossághoz, de csak akkor, ha az alany természetes halála közeli, és elviselhetetlen fájdalmai vannak. Az utóbbi években nőtt a hasonló esetek száma az ázsiai országban.

Az Interneten ismeretlenek kötnek egyezséget, és az is előfordul, hogy közösen követnek el öngyilkosságot. Japán a fejlett országok élvonalában van az öngyilkosságok számában. A helyzet romlott az 1990-es évektől, amikor a gazdaság hanyatlani kezdett. Tavaly több mint 32 ezren követtek el öngyilkosságot, közülük csaknem minden második munkanélküli volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az izraeliek kétharmada ellenezi Irán megtámadását

Az izraeliek kétharmada ellenzi, hogy Izrael egymaga támadja meg Iránt - állítja egy csütörtökön… Tovább olvasom