Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Pénzbüntetés környezetszennyezésért a francia olajcégnek

Példa nélküli pénzbüntetésre ítélték a Total olajvállalatot Franciaországban szerdán. A francia cégnek a büntetésen felül 192 millió eurót kell fizetnie a károkért, amelyet az egyik ketté tört tankere okozott 1999-ben.
Egy párizsi bíróság ítélete szerint a Total francia olajcégnek, amelynek hajója Franciaország történetének legsúlyosabb tengeri szennyezését okozta, 375 ezer eurós büntetést, illetve a csaknem 192 millió eurós kártérítést kell fizetnie. A döntés alapján 101 sértett, köztük környezetevédelmi csoportok, halászok, szálloda tulajdonosok, valamint helyi szervezetek jogosultak az összegre. A felperesek egymilliárd eurót követeltek a nagyvállalattól és az ügyben érintett másik 14 cégtől.

A bíróság bűnösnek találta azt az olasz céget is, amely hajózásra alkalmasnak találta a 25 éves olajszállító hajót. Az Erika elnevezésű tanker 1999 decemberében süllyedt el a francia partoknál, majd a viharos tengeren ketté tört. 30 ezer tonna olaj ömlött a tengerbe, a közeli partszakasz pedig 400 kilométer hosszan beszennyeződött. Több tízezer tengeri madár pusztult el a tragédia miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszlamisták elfoglaltak egy katonai erődöt Pakisztánban

Nagyjából négyszáz iszlamista lázadó elfoglalt egy pakisztáni katonai erődöt szerdára virradó… Tovább olvasom