Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Pakisztánnak új kormánya van

Megkötötte a koalíciós megállapodást a két fő ellenzéki tömörülés Pakisztánban vasárnap. A decemberben megölt Benazir Bhutto pártjának vezetője, az elhunyt politikusnő férje Asif Al Zardari és Navaz Sharif a PML-N tömörülés vezetője az egyezséget bejelentő sajtótájékoztatójukon sürgették, hogy az elnök Pervez Musarraf késedelem nélkül hívja össze az ászai ország parlamentjét.
Musharraf pénteken tagadta, hogy késleltetné a parlament összehívását, és azt mondta, hogy 10 napon belül összeülhet az eddigi ellenzék vezette törvényhozás. Szombaton pedig arra szólította fel a leendő kormányt, hogy a politikai viták helyett helyezze a hangsúlyt a jó kormányzásra, a gazdaság fejlesztésére, a békére és rendre.

A Február 18-i általános választáson Bhutto Pakisztáni Néppártja és a Navaz Sharif vezette PML-N tömörülés fölényes győzelmet aratott Musharraf és szövetségesei felett. Az ellenzék azonban egyelőre még nem döntötte el, hogy mit kezdjen a hatalmat 1999-ben katonai puccsal megszerzett államfővel.

A kilenc éve leváltott Sharif most távozásra szólította fel Musharrafot, a mérsékeltebb Bhutto-párt azonban egyelőre nem tervezi az elnök elmozdítását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb sztrájkkal fenyegetőznek a német vasutasok

A Német Mozdonyvezetők Szakszervezete (GDL) vasárnap azzal fenyegetőzött, hogy olyan hosszú… Tovább olvasom