Kisalföld logö

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 2°C | 8°C Még több cikk.

Nőtt Berlusconi népszerűsége

Ötven százalék fölé kúszott az olasz miniszterelnök népszerűsége, mivel az ellene intézett támadás az együttérzés hullámát váltotta ki még a baloldali szavazók körében is.

A Corriere della Sera című napilapban vasárnap közzétett közvélemény-kutatási adatok szerint Silvio Berlusconi népszerűsége 55,9 százalékra emelkedett a november közepén mért 48,6 százalékról. Különösen a fiatalok és a hívő katolikusok körében növekedett a bizalom a kormányfő iránt, de még a balközép szavazók táborában is 17 százalékra bővült a szimpatizánsok aránya.

Egy héttel ezelőtt, december 13-án Milánóban támadta meg Berlusconit egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi. A 42 éves Massimo Tartaglia a milánói dóm kicsinyített másával dobta meg és találta el arcon Berlusconit. A fémszobor súlyos sérüléseket okozott, a kormányfő egy liter vért veszített, eltört az orra, letört két foga, felszakadt az alsó ajka. Bár az elkövetőnek nincs köze semmilyen politikai mozgalomhoz, Berlusconi szövetségesei azt állítják, hogy az ellenzék által szított gyűlölet tehető felelőssé a támadásért. Maga Berlusconi vasárnap kijelentette, hogy az ellene hónapok óta folyó rágalomhadjárat befolyást gyakorolt Tartagliára. A támadás után minden politikai erő együttérzését fejezte ki és párbeszédet sürgetett, de Olaszországot továbbra is erősen megosztja a miniszterelnök személye. A néhány napja készített felmérés során a megkérdezettek 20-25 százaléka dicsérte a támadót, mondván, hogy Berlusconi "veszélyt jelent az országra".

A 73 éves politikus, médiacézár idén sorozatos botrányokba keveredett. A politikus második felesége, Veronica Lario májusban beadta a válópert, miután olyan fényképek jelentek meg a sajtóban, amelyek tanúsága szerint Berlusconi részt vett Noemi Letizia modell 18. születésnapi buliján. Júliusban Patrizia DíAddario call girl azt állította, hogy fizetség fejében vett részt egy összejövetelen a jobboldali olasz kormányfő római palotájában, s a politikussal töltötte az éjszakát. Az ügy az egész országot megbotránkoztatta, a befolyásos olasz katolikus egyház is méltatlankodott. Az alkotmánybíróság október elején úgy döntött, hogy Silvio Berlusconi mentelmi joga nem terjed ki a korrupciós és csalási vádakra. A törvény előtti egyenlőség elvére hivatkozva a testület alkotmányellenesnek nyilvánította és érvénytelenítette az Alfano-törvényt, amely mindaddig akadályozta peres eljárások megindítását a kormányfő ellen.

Berlusconi tagadja a törvénysértések vádját, és azt állítja, hogy "kommunista" ügyészek és bírók, valamint a baloldali média irányítja az ellene irányuló igazságügyi eljárásokat.

Olvasóink írták

  • 2. jánosi 2009. december 21. 22:03
    „1.
    ne adj tippeket, mert tutira be fog jönni ............”
  • 1. xo17zy 2009. december 21. 21:30
    „A bajnait is pofán kéne b@..ni egy kis gipsz-parlamenttel, hátha az növelné a népszerűségét...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb 90 ezer tibetihez jutott el az áram

Újabb 90 ezer ember kapott villanyt az otthonába Tibetben. Tovább olvasom