Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

New York-i meleg házaspár Varsóban

Varsó - Lengyelországba érkezett Brendan Fay és Tom Moulton, az a New York-i meleg pár, akiknek videófelvételét a kanadai esküvőjükről felhasználta a lengyel elnök a homoszexuálisok elleni kampányában.
Miután gépük leszált Varsóban, a két férfi meglepetten látta, mekkora a médiaérdeklődés irántuk. Az újságírók mellett lengyel meleg-aktivisták is várták őket. Fay és Moulton nem sokkal megérkezésük után hétfőn találkozott Ryszard Kalisz-szal, a Szejm, azaz a lengyel parlament emberi jogi bizottságának elnökével, és a kormánykoalíció több tisztségviselőjével. "Sok olyan lengyellel beszéltünk, akik rosszul érzik magukat, amiért tisztességtelen célokra használták képeinket.

A párbeszéd reményében jöttünk Lengyelországba, hogy ez az ország jobb hely legyen. Az egyenlőségről szól az egész ügy"-mondta Moulton varsói sajtókonferenciáján. Lech Kaczynski államfő a meleg pár 2003-as torontói esküvőjéről készült videófelvételekkel kampányolt a múlt hétfőn a lengyel állami tévében. Az illusztrációnak használt képek kapcsán azt mondta, hogy az Lisszaboni Szerződés és hozzá kapcsolódó Alapjogok Chartája Lengyelországban is megnyithatják az utat a homoszexuálisok házasságának elismerése előtt.

"A Charta egyik cikkelye, amely nem határozza meg egyértelműen, hogy a házasság egy férfi és egy nő köteléke, ellentétes a Lengyelországban általánosan elfogadott erkölcsi renddel és arra kényszerítheti hazánkat, hogy a lakosság határozott többségének erkölcsi meggyőződésével ellentétes intézményt vezessen be" - közölte a lengyel elnök. Egyelőre nem tudni, hogyan szerezte meg Kaczynski a felvételt. Amikor Fay-t és Moultont valaki értesítette New Yorkban, hogy engedélyük nélkül használta a lengyel elnök a képeket , panaszt tettek a New York-i lengyel konzulátuson. Donald Tusk kormányfő is bírálta Kaczynskit a képek miatt. Tusk pártja támogatja, hogy a meleg párok korlátozott jogokat kapjanak.

Olvasóink írták

 • 4. miro132 2008. április 02. 09:43
  „Azert az tok gaz hogy Gyorben nincs egy normalis meleg hely ahova be lehetne ulni a haverokkal egy sorre :( A nagyobb megyeszekhelyeken lsd Pecs , Szeged, Debrecen vannak ilyen helyek. Gyorbol kenytelenek vagyunk pestre vagy becsbe menni haverkodni ...”
 • 3. joy 2008. április 02. 04:51
  „cs[1]
  Úgy néz ki az ügy, hogy aki hozzád hasomló szövegeket ereget meg, az tényleg nem normális!
  A romániai Csángó-magyaroknak oly sokan követelnek különböző jogokat nagyhangon gyásznagyarba öltözötten, és ők vonják meg környezetükben élőktől az alapjogokat, félelmet keltenek MÁSokban!

  Aki magának jogokat vindikál, másoknak adja meg először azokat!”
 • 2. 009 2008. április 01. 22:56
  „Lehet a melegeket elfogadni, vagy nem, de az is biztos, hogy a társadalmi problémák legtöbbjét mégsem ők okozzák, már csak azért sem, mert ők aránylag kevesen vannak.
  Amúgy is is vigyázniuk kell viselkedésükre, mert igencsak figyelve vannak a környezetüktől, ha észreveszik
  másságukat.”
 • 1. csángó 2008. április 01. 19:07
  „Úgy néz ki az ügy ma hogy aki nem meleg az nem normális.
  Melegek mindig voltak és lesznek.
  Amig tudták magukat tartani még elnézte az ember.
  De azt már nem lehet elnézni ani manap van velük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tibet továbbra is tiltott terület a külföldi újságírónak

Tibet - Kína továbbra sem enged be külföldi tudósítókat Tibetbe. Tovább olvasom