Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Németországban van menekültként hatvan egykori iszlamista harcos

Németországban tartózkodik menekültként egy hírhedt szíriai szélsőséges iszlamista csoport csaknem hatvan egykori harcosa.
Németországban tartózkodik menekültként egy hírhedt szíriai szélsőséges iszlamista csoport csaknem hatvan egykori harcosa - írta a Der Spiegel című német hírmagazin a hétvégi számában.

A szíriai kormányerők és a Bassár el-Aszad elnök rendszeréhez hű civilek elleni válogatott kegyetlenkedéseiről hírhedt csoport több feltételezett tagját szeptember végén bíróság elé állítják Stuttgartban. Az eljárást ezért lehetett elindítani, mert mindkét oldalról, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnyaként számon tartott Fatah as-Sám - korábbi nevén an-Nuszra Front - irányítása alatt tevékenykedő fegyveres szervezet feltételezett tagjai közül, és az áldozatok hozzátartozói közül is számosan érkeztek Németországba, ahol útjaik keresztezték egymást.
    
Az áldozatok hozzátartozóinak adatai alapján indított  per ismét felveti a kérdést, vajon mennyien lehetnek a szíriai polgárháborúból menedékkérőként Németországba érkezett emberek között olyanok, akik "elsősorban elkövetők, és nem áldozatok" - emelte ki a Der Spiegel.
    
A német hatóságok eddig a Liva Ovais al-Karni nevű csoport csaknem 25 feltételezett tagja ellen gyűjtöttek büntetőeljárás megindításához elegendő információt. Valószínűleg a milícia további nagyjából 30 egykori harcosa is Németországban tartózkodik. A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) külön egységet hozott létre a több száz ember haláláért felelősnek tartott csoport ügyének feltárására.
    
Az an-Nuszra Front és szövetségesei ugyan mindig is Szíriára összpontosítottak, ellentétben az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, amely Európát is megcélozta. Azonban "természetesen így is aggodalommal tölt el minket a gondolat, hogy ennyire romlott emberek vannak Németországban" - mondta a Der Spiegel egyik BfV-s forrása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villám sújtott le egy fesztiválra Franciaországban, tizenöten megsérültek

Villám sújtott le egy fesztiválra Franciaországban, tizenöten megsérültek
Egy 60 év körüli nőt és egy 44 éves férfit közvetlenül is eltalált a villám. Tovább olvasom