Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Németországban sorozatban támadnak emberekre bohócjelmezes zaklatók

Németországban bohócjelmezbe öltözött ismeretlenek zaklatnak embereket sorozatban, pénteki sajtójelentések szerint az utóbbi napokban csaknem tucatnyi, többször fegyveres bohóctámadás történt gyermekek és felnőttek ellen.
A horrorbohócoknak is nevezett ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, és főleg két tartományban garázdálkodnak, az ország északkeleti részén fekvő Mecklenburg-Elő-Pomerániában és Észak-Rajna-Vesztfáliában.

A mecklenburg-elő-pomerániai Rostockban pénteken kora reggel egy buszmegállóban egy késes horrorbohóc közeledett fenyegetően egy 15 éves fiúhoz, aki elmenekült és a rendőrséghez fordult. Csütörtökön egy baseballütővel felfegyverkezett bohócruhás ismeretlen bántalmazott egy 19 éves fiút, a rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz.

Greifswaldban csütörtök este, sötétedés után két helyszínen összesen három bohócjelmezes zaklató ijesztgetett gyerekeket. A megrémült gyerekek leírása szerint két támadónál láncfűrész volt. A helyi rendőrség 1000 euró (310 ezer forint) nyomravezetői jutalmat tűzött ki.

A Balti-tengernél fekvő városban csütörtök reggel ugyancsak bohócjelmezbe öltözött láncfűrészes ismeretlen riogatott embereket, először egy buszmegállóban okozott rémületet, egy szemtanú leírása szerint "undorító, beteg kacajt" hallatva, majd üldözőbe vett egy kerékpárost.

A napokban valószínűleg a szomszédos Stralsundban is feltűntek bohócruhás zaklatók, bár a közösségi portálokon megjelent beszámolókat a rendőrség nem erősítette meg.

Az észak-rajna-vesztfáliai Weselben csütörtök este láncfűrészes horrorbohóc ugrott egy kutyasétáltató nő elé a bokorból egy parkban. Több kísérletet tett láncfűrésze beindítására, közben a nő elmenekült és rendőrt hívott.

Bochumban szerdán délután egy sötét aluljáróban egy ötfős - 7 és 13 év közötti gyerekekből álló - csoportot rémisztett meg egy horrorbohóc, kezében csillogó tárggyal, valószínűleg késsel. A gyerekek hazaszaladtak és kihívták a rendőrséget.

Gelsenkirchenben kedden a rendőrség előállított egy 16 éves fiút, aki bohócjelmezbe öltözve, baseballütővel a kezében megfenyegette több ismerősét. Menekülés közben egy 14 éves fiú megsérült. A bohócruhás ijesztgető ellen eljárást indítottak testi sértés és testi sértéssel fenyegetés miatt.

Weselben a múlt héten szombaton is történt hasonló zaklatás, akkor egy bohócjelmezes ismeretlen késsel és pisztollyal a kezében ijesztgetett két férfit.

A horrorbohóc-jelenség az Egyesült Államokban tűnt fel az utóbbi hónapokban, és félő, hogy az ugyancsak az angolszász világból származó Halloween ünnephez (október 31.) közeledve mind gyakoribbá válik Németországban. A "bohóctámadások egy nagyon-nagyon csúnya trenddé terebélyesednek a nagyvárosokban" - figyelmeztetett Rainer Wendt, a rendőri szerveknél működő egyik munkavállalói érdekképviselet, a Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke. 

Szerinte csak kemény és következetes hatósági fellépéssel lehet feltartóztatni a folyamatot, ami föltétlenül szükséges, mert a horrorbohócok "nemcsak idióták, hanem bűnözők is". Ugyanis testi sértést követ el, aki "ennyire aljas, visszataszító módon" rémületet kelt másokban - mondta a DPolG elnöke.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étteremben eszik meg a lelőtt tátrai medvét

Étteremben eszik meg a lelőtt tátrai medvét
A Magas-Tátra lakói nem örültek a lakhelyükön csatangoló mackónak, amelynek húsát most egy étteremben fogják felszolgálni ínyenc eledelként. Tovább olvasom