Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Nem tudott megegyezni az ENSZ BT Koszovóról

John Sawers brit ENSZ-küldött a tanácskozás után azt mondta, hogy egyetlen ország sem támogatta Oroszország javaslatát, miszerint érvénytelennek kellene tekinteni a függetlenségi nyilatkozatot. Az ENSZ-főtitkár nem foglalt állást a kérdésben.
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár ugyanakkor felolvasott egy közleményt, amiben az áll, hogy az ENSZ-misszió tovább szolgál Koszovóban. Az ENSZ BT hétfőn folytatja a tanácskozást, és ekkor Borisz Tadics szerb államfő is csatlakozik - közölte a BT soros elnöke, Ricardo Arias panamai küldött. Az Európai Unió külügyminiszterei szintén hétfőn döntenek a független Koszovó elismeréséről. A koszovói függetlenség vasárnap délutáni kikiáltása után az orosz külügyminisztérium közleményében arra kérte a többségében albánok lakta tartományt felügyelő ENSZ-missziót és a NATO-adminisztrációt, hogy semmisítse meg a függetlenségi nyilatkozatot. A BT többi vétójoggal rendelkező állandó tagjai közül Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Franciaország támogatta a koszovói függetlenedést. Kína hétfőn aggodalmát fejezte ki a lépés miatt, mert az megzavarhatja a balkáni térség békéjét és stabilitását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jog eszközeivel, békésen küzdenek a koszovói szerbek

A koszovói szerbek nem fogadják el az albán többségű koszovói parlament által elfogadott függetlenségi nyilatkozatot. A szerbek lakta Rudáre polgármestere szerint fel tudtak készülni a vasárnapi döntésre, és békésen, jogi eszközökkel küzdenek ellene. Tovább olvasom