Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Nem készült el az autópálya, gyalogolt az ex-miniszter

Csehország - Több mint 80 kilométert gyalogolt a múlt héten Milan Simonovsky volt cseh közlekedési miniszter egy elveszített fogadás miatt, melyet három éve, még hivatali idejében kötött. A fogadás arról szólt, elkészül-e a beígért határidőre egy autópálya-szakasz.
A most hatvanas éveiben járó kereszténydemokrata Milan Simonovsky 2005-ben közlekedési miniszterként írta alá az autópálya építésről szóló szerződést, és indította el a munkálatokat. Amikor többen megkérdőjelezték, hogy reális-e 2008 végéig elkészíteni a Prága-Ostrava-lengyel határ autópálya utolsó, több mint 80 kilométeres szakaszát, a miniszter a szerződés aláírása után a kételkedőknek fogadást ajánlott fel: ha időben nem lesz kész az autópálya, akkor legyalogolja a távolságot. Ha viszont elkészül, akkor a kételkedőknek kell gyalogolniuk.

Radim Chytka, akkoriban ellenzéki polgári demokrata képviselő elfogadta a nyilvános kihívást, s miután a közelmúltban kiderült, hogy az említett sztrádaszakasz semmiképpen sem lesz befejezve az idén, felszólította Simonovskyt a gyaloglásra.

Milan Simonovsky veszített. Ezzel nyert egy 80 kilométeres túrát.
Milan Simonovsky veszített. Ezzel nyert egy 80 kilométeres túrát.

"Beismerem, hogy elveszítettem a fogadást, s ezért a héten négy szakaszban legyalogoltam a több mint nyolcvan kilométert. Maga a gyaloglás nem okozott gondot, mert rendszeresen túrázok a hegyekben. Az esős, szeles, hideg idő azonban nagyon kellemetlen volt" - számolt be újságíróknak a rendkívüli túráról a hétvégén Prágában Simonovsky. A politikus egyedült gyalogolt, naponta mintegy 20-22 kilométert. Asszisztensével mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot, a munkatárs minden szakasz végén meleg teával, száraz, tiszta ruhával, cipővel várta.

Radim Chytka, a fogadás nyertese szilvapálinkával és meleg étellel várta Simonovskyt a célban. - "Szép teljesítmény volt" - méltatta Simonovsky gyalogtúráját a képviselő. Mosolyogva azt mondta: biztos, hogy jót tesz a képviselő egészségének, és a kereszténydemokrata párt az akciót, ha akarja, akár a választási kampányban is kihasználhatja.

Olvasóink írták

  • 2. obi 2008. szeptember 22. 21:07
    „Mikor indul a Kóka-túra? :)”
  • 1. Bellovicz Ottó 2008. szeptember 22. 20:16
    „Akkor a "mieink" egész ciklusuk alatt csak gyalog járnának. Nem kellenének az A8 autók. Adott szó betartását megtanulhatnák, mint a példa mutatja lenne kitől.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyvercsempészeket fogtak el Koszovóban

Koszovó - A koszovói rendőrség Pristinában hét személyt letartóztatott fegyvercsempészés gyanújával.… Tovább olvasom