Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nem hívhatják A maffiának az éttermeket

Megtiltotta az Európai Unió egy spanyol étteremláncnak, hogy A maffia (La Mafia) néven üzemeltessen vendéglátóegységeket.
Az olasz média beszámolói szerint az Európai Bizottság védjegyekkel foglalkozó hivatala Olaszország nyomására hozott eltiltó határozatot. 

A rendelkezés egy zaragozai székhelyű cég ellen irányul, amely szerte Spanyolországban 38 éttermet működtet La Mafia néven és további három nyitását tervezi. 

Az olasz szervezett alvilágról elnevezett étteremláncban olyan fogásokat kínálnak, amelyeknek elnevezését a szicíliai Cosa Nostra ihlette. A falakon olyan maffiavezérek fotója lóg, mint Vito Corleone vagy Lucky Luciano. 

"A maffiára hivatkozás hátrányosan befolyásolja az olasz konyhaművészet megítélését, ugyanakkor kedvező fényben tünteti fel az alvilágot. A maffiaszerű szervezetek egyértelmű fenyegetést jelentenek az egész Európai Unióra, mert nemcsak Olaszországban vannak jelen, hanem az EU más tagállamaiban, köztük Spanyolországban is" - indokolták döntésüket a brüsszeli szakértők. 

Brüsszel megértette, hogy a maffiával szemben nincs helye engedékenységnek. A maffia veszélyét nem szabad lebecsülni - kommentálta a döntést az olasz parlament maffiaellenes bizottságának elnöke, Rosy Bindi a La Repubblica című lapnak nyilatkozva. 

A több mint 400 főt foglalkoztató spanyol étteremlánc közölte, hogy kifogást emel a brüsszeli döntés ellen. "A maffia munkahelyeket teremt" - hangzik a cég egyik reklámszlogenje.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberevő tigrist ejtettek el Indiában

Emberevő tigrist ejtettek el Indiában
A nagymacska három embert ölt meg és másik hármat megsebesített szeptember eleje óta. Tovább olvasom