Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Nem akarnak több menekült gyereket egy osztrák falu lakói

A tervek szerint további húsz embernek otthont adó helyet akartak létrehozni, ám a lakosok tiltakozása miatt felhagytak az építkezéssel.
Lakossági tiltakozás miatt nem létesítenek kiskorú menekülteket befogadó szálláshelyet egy karintiai faluban - számolt be az osztrák közszolgálati média (ORF) kedden.     
   
A Klagenfurttól negyven kilométerre fekvő Eberndorfban 48 menekült lakik, a tervek szerint további húsz embernek otthont adó helyet akartak létrehozni.    
   
Eberndorftól egy kilométerre már elkezdték átalakítani a  mintegy 700 négyzetméteres új otthont, amelynek nincs közvetlen szomszédos épülete, sem közlekedési összeköttetése a településsel.    
   
A mintegy hatezer fős településen 250 lakos részvételével zajlott információs estet szerveztek október elején. A  szociáldemokrata polgármester tájékoztatása szerint a rendezvényen  "olyan rossz volt a hangulat, hogy a terveket sem tudták teljes egészében bemutatni". Gottfried Wedenig azt mondta, hogy a médiában olvasható esetek félelmet keltenek az emberekben.    
   
A híresztelések arról szólnak, hogy a fiatal menekültek súlyos bűneseteket követnek el a szálláshelyeken, és ezt a rendőrök tudatosan elhallgatják. A tartományi rendőrségi szóvivő nem tud olyan okokról, amely miatt ezt tennék. Az ORF beszámolója  megemlíti, hogy rendőrségi szempontból megalapozatlan a lakosok félelme.   
   
A tartományban hat otthonban 160 kísérő nélküli kiskorú menedékkérőt helyeztek eddig el, problémás esetek csak elvétve fordulnak elő, viselkedési problémák az esetek 5-10 százalékban tapasztalhatók - közölte az ORF. 
   
2015-ben összesen csaknem 90 ezer menedékkérelmi eljárás indult  meg Ausztriában, ezekből 10 ezer kísérő nélkül érkezett kiskorú menekült kérelme volt. A család nélkül érkező 14 év alattiak jellemzően afgán gyerekek, de sokan jönnek Szíriából és Irakból is. A 14 és 18 év közötti korosztály főleg Afganisztánból, Nigériából  és Szomáliából érkezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több kiskorú menekült érkezik Olaszországba

Egyre több kiskorú menekült érkezik Olaszországba
Január és október között több mint 20 ezer kiskorú tette meg magányosan a veszélyes utat. Tovább olvasom