Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Moszkva: Nincs szükség rakétákra Kalinyingrádban

Feleslegessé váltak azok a katonai intézkedések, amelyeket Moszkva az amerikai rakétavédelmi pajzs elemeinek kelet-európai telepítésére adandó válaszként szándékozott megtenni, így az is, hogy Iszkander típusú rakétákat telepítsenek Kalinyingrád környékén - erősítette meg szombaton az orosz védelmi miniszter helyettese.
Vlagyimir Popovkin az Eho Moszkvi rádióállomás műsorában kifejtette: az amerikai rakétapajzs-telepítésekre adandó katonai válaszlépések terveit törlik. Az Interfax hírügynökség kérdésére azonban később hozzátette, hogy a megfelelő döntéseket csakis az államfő hozhatja meg, aki egyben a fegyveres erők főparancsnoka.

"Végre a józan ész győzött az ambíciók felett" - mondta Popovkin azzal kapcsolatban, hogy Barack Obama elnök George W. Bush terveit feladva elállt a rakétapajzs-elemek csehországi és lengyelországi telepítésétől, és együttműködést ajánlott fel a Washington szerint Iránból kiinduló fenyegetés elhárításában. Popovkin azt hangsúlyozta, hogy az Iszkanderek kalinyingrádi telepítése nem sértett volna semmiféle fegyverkorlátozási egyezményt, viszont a tervezett csehországi radarállomás és a lengyelországi rakétatámaszpont az orosz rakéták hatótávolságán belül lett volna.

Olvasóink írták

  • 1. AstarothZ 2009. szeptember 20. 12:41
    „"Végre a józan ész győzött az ambíciók felett" - mondják az oroszok :-) Minap az m1 Este c. (vagy a híradó?) műsorában is elhangzott, hogy a Lengyelországba és Csehországba telepítendő rakétavédelmi rendszer Oroszország ellen irányul????!!!! Valaki ennyire ostoba??? Ennyire nem bír gondolkodni??? EZ EGY VÉDELMI RENDSZER! Arra való, hogy lelője az Európa és Észak-Amerika irányába indított támadó ballisztikus rakétákat, és nekik (nekünk) nem elsősorban Irántól kell tartaniuk (tartanunk, egyelőre)... Az oroszoknak több ezer termonukleáris robbanófejük van, több száz db ICBM rakétához. Olyanok például, mint az SS18 Satan, ami egy 25Mt-ás (megatonna) hatóerejű robbanófejet is képes szállítani (EZ A HIROSHIMAI BOMBA EREJÉNEK 1250 - SZERESE!!!!!) 11.000km távolságra, vagy 8db 0,5Mt-ásat nyolc különböző célpont ellen (MIRV). Csak ebből a típusból 308db hordozórakéta van az oroszoknak, a robbanófejekkel meg úgy számoltak, hogy ha az amerikai célpontok 80%-át már elpusztították, akkor is maradjon még 1000db, és akkor még ott van a többi típus (360db SS-19, 6x 550kt / 10.000km; 15db SS24 (vonaton!), 10 x 550kt / 10.000km; 123db SS25, 1x550kt / 10500km)!!!!! Az oroszok a gáz és kőolaj árából (amit mi fizetünk :-)) újra ezerrel fegyverkeznek, a nukleáris fegyver arzenáljukat pedig megfélemlítésre és zsarolásra használják (mint mindig). Ha valaki, akkor mi magyarok már ismerhetjük őket, tőlük semmi jót nem várhat a világ! Az Európába tervezett védelmi rendszer csökkentené az orosz atomfegyverek szerepét és jelentőségét azért vergődnek most annyira azok a barmok! Egész Nyugat-Európát már réges-régen ilyen védelmi rendszereknek kellene védeniük ellenük, a legkorszerűbbeknek, amik csak elérhetőek (azok pedig amerikaiak :-))) Itt van például ez a tipikus orosz ,,válasz", hogy akkor ők meg SS-26 Iskander rakétákat telepítenek Kalinyingrádba... (kis hatótávolságú (kb. 400 km) ballisztikus rakéta, a SCUD ,,utódja" Lengyelországot és a Balti-köztársaságokat teljes egészében eléri, de Csehországot nem) Tisztára mint a hatvanas évek leghidegebb hidegháborús éveiben!
    Akit érdekel:
    http://htka.hu/2009/02/14/szovjet-orosz-icbm-k-iii/
    http://htka.hu/2009/03/12/szovjet-orosz-icbm-k-iv/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finn alkotó nyerte a CineFest fődíját

A CineFest, azaz a miskolci Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja fődíját - a Pressburger… Tovább olvasom