Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Megfenyegették a Híd szlovák nemzetiségű jelöltjét

A Híd magyar-szlovák párt képviselőjelöltje borítékba csomagolt töltényt kapott kedd reggeli hivatalos postájában.
Borítékba csomagolt töltényt kapott kedd reggeli hivatalos postájában Andrej Hrnciar, Turócszentmárton (Martin) polgármestere, a Híd magyar-szlovák párt képviselőjelöltje - közölte Czuczor Nóra, a Híd szóvivője az MTI pozsonyi tudósítójával.

A szóvivő szerint a Híd döbbenten veszi tudomásul, hogy egyes emberek előítéletei ilyen erősek.

"Meggyőződésünk, hogy a polgármester úr azért kapta ezt a figyelmeztetést, mert a Híd listáján indul a parlamenti választásokon. A politikai vezetők befolyása nagy szerepet játszik az ilyen eseteknél. Alig pár napja az egyik parlamenti párt vezetője ugyanis kijelentéseivel nyíltan Andrej Hrnciar ellen bujtogatott" - jelentette ki az eset kapcsán Bugár Béla, a Híd elnöke.
Bár a pártelnök neveket nem mondott, valószínű, hogy a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetőinek nyilatkozataira célzott. Ján Slota, az SNS elnöke ismételten "nemzetárulónak", a "szlovákok szégyenének" nevezte Hrnciart, mert "magyar párt" listáján indul, s arra biztatta a túrócszentmártoniakat, hogy "kergessék el" polgármesterüket.

Hrnciar több ízben is azt mondta, nem süllyed Slota színvonalára, s az ilyen nyilatkozatokra nem fog reagálni.

Bugár leszögezte: bármeddig fajuljon is a választási kampány és ellenkampány, a Híd és képviselőjelöltjei nem hagyják magukat megfélemlíteni.

"Egy demokratikus országban elfogadhatatlan, hogy a nemzetiségi előítélek ilyen mértéket ölthessenek. A Híd elítéli az ilyen és ehhez hasonló tetteket" - húzta alá Bugár.

Andrej Hrnciar az eset kapcsán feljelentés tett a rendőrségen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíria: az Arab Liga az ENSZ BT támogatását kéri

Az Arab Liga kedden levélben New York-i találkozót kért Ban Ki Mun ENSZ-főtitkártól, hogy a… Tovább olvasom