Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Megfenyegette a rendőrség a Mianmarban tüntető szerzeteseket

A katonai junta teherautókra szerelt hangszórókból kedden Mianmarban hatósági fellépést kilátásba helyezve megfenyegette a tüntetőket. Ezzel egy időben katonai járművek álltak meg a Svedagon pagodánál is, ahonnan az elmúlt hét során a buddhista szerzetesek tiltakozó menetükre indultak.
Hangszórókkal felszerelt járművek járják Rangun utcáit is, amelyről arra figyelmeztetik az embereket, hogy a hatóságok fellépnek a tiltakozók ellen. Azt nem részletezték, hogy milyen akcióról lenne szó. A felvételen azzal vádolták meg a buddhista szerzeteseket, hogy nyugtalanságot szítanak tiltakozó meneteikkel.

Az Új Fény nevű mianmari kormánylap kedden idézte Thura Myint Maung dandártábornokot, vallásügyi minisztert, aki elismerte, hogy a szerzetesek tiltakozásai átterjedtek számos városra, többek között Mandalajra és Hintadára.

A lap azt is megírta, hogy az ország hivatalos buddhista szervezetének vezetője hétfőn utasította a szerzeteseket, tevékenységüket a tanulásra, a hit terjesztésére korlátozzák. A vallási vezető azt is állította, hogy egy ártalmas elemekből álló csoport a törvény megsértésére kényszerítette a szerzeteseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszlamista párt alakul Finnországban

Iszlamista pártot akar alapítani hazájában egy muszlim hitre tért finn férfi, ekként egyesítve a… Tovább olvasom