Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Másfél hét alatt kilenc templomot ért támadás Franciaországban

Keresztényellenes hullám söpör végig az országon.
Az Yvelines megyében fekvő Maisons-Laffitte katolikus templomának hétvégi megrongálásával immáron kilencre nőtt a tizenegy napon belül meggyalázott keresztény szentélyek száma Franciaországban - írja a 888.hu.

A legújabb, a Maisons-Laffitte-i Szent Miklós-templom ellen elkövetett akció során a tettesek felborították és megrongálták az oltáriszentség őrzésére szolgáló díszes szekrényt, a tabernákulumot.

 
A Maisons-Laffitte-i Szent Miklós-templom Kép forrása: 888.hu
A Maisons-Laffitte-i Szent Miklós-templom
Kép forrása: 888.hu


A megye prefektusa, Jean-Jacques Brot a Le Parisien című francia napilapnak elmondta, nem ez az első eset a térségben, hogy katolikus templomot gyaláznak meg ismeretlenek.
 

A Szent Miklós-templomot az elmúlt hét során háromszor is meggyalázták. Ez nem más, mint a szabad vallásgyakorlás megsértése"

– nyilatkozta a prefektus.

A keresztényellenességet vizsgáló francia intézet, az Observatoire de la Christianophobie közlése szerint a Maisons-Laffitte-i eset tizenegy napon belül már a kilencedik olyan támadás volt az országban, amelyik katolikus templom ellen irányult.

A legdurvább és legabszurdabb eset a dél-franciaországi Nimes-ben történt: a Notre-Dame-Des-Enfants-templomba betörő vandálok amellett, hogy szétverték az épületet, ürülékkel kenték be annak falait.

Robert Wattebled nimes-i püspök határozottan elítélte a támadást, amely szerinte azzal, hogy a legszentebb keresztény jelképek ellen irányult, a katolikus hívek legmélyebb hitbéli meggyőződése elleni cselekedet is volt.
Habár a mostani akciósorozat (tizenegy nap alatt kilenc támadás) a maga nemében példátlannak számít, már eddig sem volt túl jó a szekularizációtól és az iszlamizációtól egyaránt sújtott francia katolicizmus helyzete, az elmúlt években is számos templomot gyaláztak meg vagy raboltak ki szerte az országban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc pápa: förtelmes bűncselekmény a gyerekkatonák bevetése

Ferenc pápa: förtelmes bűncselekmény a gyerekkatonák bevetése
Az UNICEF szerint a gyermekkatonákat alkalmazó szervezetek egyes kirívó esetekben élő pajzsként,… Tovább olvasom