Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Marokkót is fenyegették - a Dakar lemondása szükséges volt

Elkerülhetetlen volt az idei Dakar-rali lemondása, emiatt azonban nehéz helyzetbe kerültek a csapatok - mondta el szombati budapesti sajtótájékoztatóján Szalay Balázs, a Szalay Dakar Team vezetője.
Szalay szerint nem csak a mauritániai, hanem a verseny marokkói szakasza is fokozottan veszélyes volt, mivel a terroristák ezt az országot is megfenyegették. A csapatoknak és a szervezőnek is van biztosítása, ami azonban nem terjed ki a terroristák által okozott károkra.

Az elmaradt versenyt a szervezők még ebben az évben két futammal pótolnák. A csapatok ezekkel bizonyos szintig kárpótolnák a médiát és a szponzorokat, valamint a közönséget is. Az egyik egy kelet-európai futam lenne, magyarországi központtal, a másikat pedig a sivatagban rendeznék - ezek részletei azonban még nem ismertek. A kárigények összesítése egyébként még tart, eredmény körülbelül egy héten belül várható.

Az is elképzelhető, hogy már jövőre Magyarországról indulhat a Dakar, ehhez azonban az kell, hogy a portugálok lemondjanak a rendezés jogáról - mondta Szalay Balázs.

A világ egyik legnagyobb kihívásának számító rali szombaton indult volna a portugál fővárosból, Lisszabonból. A verseny megtartása azután vált kérdésessé, hogy december 24-én megöltek négy francia turistát Mauritániában, ahol kilenc szakaszt kellett volna teljesítenie a versenyzőknek. Az eset után a francia kormány azt tanácsolta állampolgárainak, hogy ne utazzanak az országba.

A Dakar-rali a tervek szerint január 11-én érkezett volna meg Mauritániába, amelyet január 19-én hagytak volna el a versenyzők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenyában az elnök bevonná az ellenzéket a hatalomba

A kenyai elnök kész az ellenzéket is bevonni a kormányzásba. Mvai Kibaki ezt egy vezető egyesült… Tovább olvasom