Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Magyarellenes uszítás miatt jelentettek fel egy román tévét

A műsorvezető a népszavazás kapcsán azt mondta, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában.
A Romániai Magyar  Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP)  kolozsvári szervezetének elnöke is feljelentette a B1 hírtelevíziót a romániai Országos Audiovizuális Tanácsnál egy vasárnapi műsor  magyarellenes uszításai miatt.      
   
A vasárnap esti műsorban - amint a Főtér.ro portál idézte -  Radu Banciu műsorvezető a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán  arról értekezett, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában. "Orbán úr, tudja meg, hogy Romániának is jobb lenne magyarok nélkül" - mondta Banciu, majd így folytatta: "Az arabok Szíriában és Palesztinában, önök Magyarországon, mi itt, rendben?" A műsorvezető azt a nézetét is kifejtette, hogy a romániai magyarok "ha annyira magyarnak tartják magukat és annyira  románellenesek, menjenek Magyarországra".    
   
Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke elfogadhatatlannak tartotta az újságíró megbélyegző kijelentéseit. "Ezek sértőek a magyar közösségre nézve, sem az RMDSZ, de úgy gondolom, hogy egy romániai állampolgár sem vállalhat ezekkel közösséget" - idézte az RMDSZ hírlevele az ügyvezető elnököt. "Elfogadhatatlan az az  állítás, miszerint a magyar embereknek semmi keresnivalójuk az országban, ez esetben különösen az, hogy átlátszó módon vajmi gazdasági bevándorló szerepet sóznak ránk" - adott hangot véleményének Kovács Péter.    
Az ügyvezető elnök hozzátette, az RMDSZ azt kérte a román médiahatóságtól, hogy büntesse meg a B1 televíziót, és kötelezze nyilvános bocsánatkérésre a visszaesőnek számító műsorvezetőt.    
   
Fancsali Ernő, az EMNP kolozsvári szervezetének elnöke arra emlékeztetett, hogy a B1 csatornának legutóbb 50 ezer lej (3,5 millió forint) bírságot kellett fizetnie, amikor Radu Banciu műsorvezető hasonló kijelentést tett. A politikus reményét fejezte ki, hogy a hatóság most is megteszi a szükséges lépéseket. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leborotválta lánya fejét, mert az kicsúfolt egy rákos lányt

Leborotválta lánya fejét, mert az kicsúfolt egy rákos lányt
Egy angliai anya fülébe jutott, hogy lánya kicsúfolt egy rákbeteg lányt, akinek a kezelések miatt kihullott a haja. Tovább olvasom